Marina Tauber: Decât să cheltuim bani pentru alegeri, mai bine am cumpăra vaccinuri împotriva COVID-19
08/04/2021

Marina Tauber: Decât să cheltuim bani pentru alegeri, mai bine am cumpăra vaccinuri împotriva COVID-19

Nu putem vorbi despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova pe timp de pandemie de coronavirus, când sănătatea oamenilor și securitatea economică sunt în pericol. În plus, nu sunt bani pentru un nou scrutin. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, într-un interviu acordat postului de televiziune REN TV Moldova.

Marina Tauber a accentuat faptul că cetățenii au în prezent alte priorități și nu sunt interesați de jocurile politice. Potrivit deputatului, oamenii sunt preocupați de vaccinuri, să nu-și piardă locul de muncă sau afacerile. Dacă businessul va avea de suferit, vor intra mai puțini bani în bugetul de stat din taxe și impozite, iar statul nu va putea achita pensiile și salariile.

Deputatul Partidului „ȘOR” a mai spus că bani pentru organizarea alegerilor anticipate nu sunt.

„Pentru alegerile anticipate ar fi necesare 120 de milioane de lei, bani care nu sunt în buget. Și, în general, ar fi cazul să ne preocupe mai mult de unde luăm vaccinuri anti-COVID, nu procesele politice”, a declarat Marina Tauber.

În cadrul aceleiași emisiuni, deputatul Marina Tauber a lăsat să se înțeleagă că multe dintre deciziile luate în țara noastră se iau la insistența unor diplomați străini, ceea ce este inacceptabil într-un stat suveran și independent.

„Există presiuni, inclusiv externe, chiar dacă trăim într-un stat suveran. Le mulțumim foarte mult partenerilor externi că ne ajută, dar regretăm comportamentul obraznic al unor diplomați care-i reprezintă și care sfidează cutumele lor profesionale, manifestă lipsă de respect pentru statul gazdă, instituțiile și cetățenii săi. Știu că Uniunea Europeană ne ajută sincer, ca să putem atinge un nou nivel de dezvoltare, dar presiunile asupra Justiției, așa cum a încercat un diplomat, încercările practic de a obliga o instanță să ia o anumită hotărâre, sunt absolut inadmisibile”, a declarat Marina Tauber.

De asemenea, deputatul a vorbit și despre presiunile care au scopul de a interzice activitatea Partidului Politic „ȘOR”. Marina Tauber este convinsă că cei care vor scoaterea formațiunii din afara legii, nu urmăresc decât dividende politice.

„Țîcu și Platforma DA văd că ratingul Partidului „ȘOR” crește, în timp ce scorul lor electoral scade. Aceștia vor să-și crească popularitatea pe seama noastră. Dacă observați, atunci când Țîcu îl atacă pe Ilan Șor se bucură de atenție din partea presei.  Nimeni nu este, însă, interesat de activitatea partidului său de buzunar”, a mai menționat Marina Tauber.