Marina Tauber de la Partidul ȘOR  vine cu soluții în situația bătrânilor obligați de autorități să se prezinte personal la CNAS
08/07/2020

Marina Tauber de la Partidul ȘOR vine cu soluții în situația bătrânilor obligați de autorități să se prezinte personal la CNAS

Deputata din partea Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a adresat un demers către Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Directoarei CNAS în care a cerut revizuirea modului de depunere a cererilor și actelor pentru reexaminarea pensiilor.

Deputata spune că a fost sesizată de mai mulți cetățeni în contextul că autoritățile îi obligă pe bătrâni să se prezinte personal al CNAS cu actele și să stea în rânduri interminabile în arșiță și să se expună riscului de contaminare cu noul Coronavirus.

Deputata califică această atitudine ca fiind „un act inuman și degradant”.

„Am propus ca solicitanții să nu mai fie obligați să depună personal cererile, dar să o facă prin intermediul reprezentantului legal sau a unui membru de familie, în format electronic sau să depună documentele în cutia poștală din incinta subdiviziunilor CNAS”, a menționat Tauber pe pagina sa de Facebook.

Marina Tauber a mai remarcat că toți deja au înțeles că „guvernarea lui Dodon este una antisocială, dar măcar în ceasul al doisprezecelea să țină cont și de recomandările opoziției”.

Obligativitatea prezentării personale la CNAS a persoanelor în etate pentru depunerea actelor în vederea reexaminării pensiilor a stârnit un val de critici în spațiul public. Activiști civici și politicieni au criticat dur și au condamnat asemenea practici. În acest context, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a acuzat autoritățile de ipocrizie și de declanșare a unui genocid împotriva propriului popor.