Marina Tauber cere retragerea imunității parlamentare a Zinaidei Greceanîi ca să fie investigată pentru jaful BEM
25/09/2019

Marina Tauber cere retragerea imunității parlamentare a Zinaidei Greceanîi ca să fie investigată pentru jaful BEM

Deputata Partidului Politic ȘOR Marina Tauber, hărțuită de guvernare, i-a solicitat miercuri procurorului general interimar să ceară retragerea imunității parlamentare a șefei Legislativului Zinaida Greceanîi pentru a fi investigată în dosarului jafului din sectorul bancar. Marina Tauber a declarat în fața câtorva mii de oameni, care au manifestat în fața Curții de Apel Chișinău cerând justiție corectă și eliberarea celor două deputate ale Partidului ȘOR reținute în mod abuziv.

Curtea de Aepl Chișinău a examinat demersurile procuraturioi prin care cerea înăsprirea măsurilor de reprimare în privința Marinei tauber și Reghinei Apostolova. După ce a audiat părțile, completul de judecată a anunțat că va emite hotărârea joi, la ora 15.30. După ședința de judecată, marina Tauber a susținut un discurs în fața mulțimii, care și-a exprimat susținerea pentru cele două deputate.

Ea și-a exprimat speranța că instanța de judecată va lua o decizie corectă, dar, în acelașii timp, a anunțat că a depus demersui și sesizări oficiale Procuraturii și Comisiei parlamentare de anchetă însoțite de dovezi clare despre implicarea Zinaidei Greceanîi și a soțului său în fraudarea Băncii de Economii și a cerut tragerea acestora la răspundere.  „Solicit oficial procurorului general interimar, pentru că dețin calitatea de deputat și sunt susținută de oameni, să fie ridicată imunitatea președintei parlamentului și la fel ca noi să fie audiată și reținută pentru 72 de ore”, a anunțat Marina Tauber,

Ea a precizat că acesta va fi un test pentru independența procurtaturii și pentru a fi demonstrat că justiția din țara noastră nu este selectivă. „Dacă nu este justiție selectivă și dacă procuratura vrea să dea dovadă că nu este influențată și este legală pentru toți, atunci acest lucru ar trebui să se întâmple chiar mâine”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, ea și-a îndemnat susținătorii să continue lupta pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului în Republica Moldova și împotriva instaurării dictaturii politice. „Trebuie să luptăm ca acest lucru (aresturile abuzive n.red) să nu se întâmple cu noi și cu rudele noastre. Trebuie să luptăm cu bandiții de la guvernare Dodon, Greceanîi, Sandu și Năstase”, a îndemnat Marina Tauber.

Ea a adresat și un apel în limba engleză către comunitatea diplomatică și instituțiile internaționale în care a atras atenția la încălcarea normelor democratice și presiunile asupra partidelor și politicienilor de opoziție comise de actuala guvernare de la Chișinău.

Peste două mii de persoane au protestat mai bine de trei ore în fața Curții de Apel, scandând lozinci de susținere pentru Marina Tauber și Reghina Apostolova și cerând justiție corectă și eliberarea aleselor poporului. Mai mulți membri și simpatizanți au condamnat abuzurile guvernării  și presiunile asupra opoziției, amintind că Ilan Șor și echipa sa sunt singurii în Republica Moldova care au făcut lucruri concrete pentru cetățeni și au demonstrat că pot schimba în bine viața oamenilor.