Marina Tauber către Dodon: Măcar o dată dați dovadă de curaj. Demisionați!
21/05/2020

Marina Tauber către Dodon: Măcar o dată dați dovadă de curaj. Demisionați!

Întreaga carieră a lui Igor Dodon este un exemplu clasic de ipocrizie, trădare și corupție politică, a declarat joi, de la tribuna centrală a Parlamentului deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a cerut demisia președintelui și organizarea alegerilor anticipate.

În contextul proiectului de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, Marina Tauber i-a amintit lui Dodon despre toate trădările politice ale acestuia, pornind de la plecarea din Partidul Comuniștilor, după ce jurase „credință veșnică” lui Vladimir Voronin.

„Nu în zadar, Ion Ceban, actualul primar al Chișinăului, v-a numit trădător care obligatoriu va primi pedeapsa meritată”, a menționat Marina Tauber.

Ea i-a amintit și de votul dat pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte.

„Nu doar l-ați votat pe Timofti, pe care ulterior l-ați murdărit din cap până-n picioare. Dar ați făcut tot posibilul să păstrați la putere guvernarea de atunci, cu care, pe urmă, pretindeați că luptați”, a reamintit Tauber.

De asemenea, deputata Ttauber i-a amintit cum i-a trădat pe cei care l-au ajutat să ajungă președinte, cum i-a trădat pe cei din Blocul ACUM și și-a exprimat încrederea că va proceda la fel și cu actualii aliați politici.

„Toate aceste pungi și genți și declarațiile în stilul lui Ostap Bender „dă-mi un milion”. Acesta este credo-ul dvs. politic. Ați transformat cariera politică în metodă de îmbogățire personală. Într-un business de succes. Dar chiar și în acest business n-ați putut respecta normele umane față de partenerii de afaceri”, a declarat Marina Tauber.

„În toți acești ani întreaga țară urmărește cu inima frântă cum Dvs., un om care nu a lucrat o zi în afaceri, vă îmbogățiți pe zi ce trece. Cum rudele apropiate devin principalii businessmani ai țării. Cum se extinde aria geografică a vacanțelor Dvs. Această îmbogățire miraculoasă este rezultatul trădărilor de conjunctură și cel al coțcăriilor politice”, a declarat Marina Tauber, care i-a cerut lui Igor Dodon să-și dea demisia.

„Măcar o dată dați dovadă de curaj. Demisionați!” , i-a cerut Marina Tauber lui Igor Dodon, accentuând că întreaga fracțiune a Partidului „ȘOR” optează pentru demisia acestuia și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.