Marina Tauber: autoritățile urmăresc nimicirea Partidului Politic ȘOR
15/10/2019

Marina Tauber: autoritățile urmăresc nimicirea Partidului Politic ȘOR

Prin folosirea unor instanțe de judecată docile, noua guvernare urmărește să elimine din cursa electorală candidați la funcția de primar din partea Partidului Politic „ȘOR”, iar scopul final este nimicirea formațiunii politic. 

Afirmațiile au fost făcute, într-un briefing, de către vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, în contextul deciziei instanței de judecată prin care se urmărește eliminarea din cursă a lui Serghei Labliuc, candidatul partidului la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. 

Marina Tauber a calificat situație de la Jora de Mijloc ca fiind fără precedent și tentativă de nimicire a partidului de opoziție „ȘOR”.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR” a spus că decizia judiciară referitoare la candidatul de la Jora de Mijloc este una impusă instanței și a făcut apel la guvernarea actuală să înceteze presiunile și fărădelegile. 

"Noi deja am sesizat ambasadele occidentale și organizațiile internaționale în legătură cu gravele încălcări ale drepturilor civice din R. Moldova", a spus Marina Tauber, accentuând că Partidul ȘOR este supus constant presiunilor. 

În briefingul de presă, candidatul la funcția de primar al com. Jora de Mijloc din partea Partidului Politic „ȘOR”, Serghei Labliuc, jurist de profesie, a descris cum autoritățile electorale locale au tărăgănat intenționat înregistrarea sa în calitate de candidat și au complotat, jucând pe mâna oponenților politici de la PSRM și Blocul ACUM. 

Serghei Labliuc a subliniat că nici una din situațiile imputate nu s-au confirmat. Chiar și așa, instanța care a examinat litigiul electoral a fost părtinitoare, martorii din partea candidatului nu au fost audiați, iar circa 90% din probele prezentate, inclusiv audio, au fost trecute cu vederea. Serghei Labliuc a negat că ar fi exercitat presiuni asupra electoratului, așa cum pretind oponenții lui politici. 

„Instanța a manifestat rea credință în raport cu mine și a luat o decizie tendențioasă”, a spus candidatul. 

„Este un dosar rușinos și compromițător, o confirmare că sistemul nostru juridic nu respectă toate procedurile”, a calificat Serghei Labliuc, subliniind că „totul este cusut foarte urât cu ață albă”. 

Serghei Labliuc a declarat că hotărârea instanței va fi contestată. 

 

„Avem argumente juridice, vom merge până la capăt”, a spus candidatul Partidului ȘOR la funcția de primar al com. Jora de Mijloc. 

 

La briefingul Partidului ȘOR a participat și un grup de reprezentanți ai comunității com. Jora de Mijloc. Aceștia au cerut autorităților să asigure respectarea legii și condiții echitabile de luptă electorală între candidați. Ei au cerut menținerea lui Serghei Labliuc în cursa electorală.