Marina Tauber a invitat poliția și alte instituții abilitate la dialog în vederea identificării unei soluții în cazul „OrheiLand”
08/07/2020

Marina Tauber a invitat poliția și alte instituții abilitate la dialog în vederea identificării unei soluții în cazul „OrheiLand”

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a invitat reprezentanții instituțiilor abilitate, în special pe cei ai Inspectoratului de Poliție Orhei și Centrului raional de Sănătate Publică să înceapă un dialog eficient pentru a identifica soluții ce ar permite relansarea activității parcului cultural-familial „OrheiLand”. Dialogul, potrivit deputatei, trebuie inițiat în interesele cetățenilor, în special al copiilor, în situația în care poliția blochează abuziv activitatea parcului.

„Noi vom face tot posibilul ca „OrhieLand” să lucreze, pentru că este simbolul libertății și al speranței. Am spus că suntem gata să ne așezăm la masa de dialog cu toți reprezentanții structurilor raionale. În calitate de deputată fac apel la aceste structuri ca să discutăm problema aceasta”, a arătat deputata Tauber într-o intervenție live pe Facebook.

Ea a menționat că reprezentanții instituțiilor trebuie să înțeleagă că cei care au de suferit din cauza interdicțiilor abuzive sunt, în primul rând, copiii, mai ales cei care, atât din cauza pandemiei, cât și a sărăciei, nu vor avea posibilitatea să meargă la odihnă în altă țară.

„Trebuie să fim interesați de ce se întâmplă cu copiii și scopul este să găsim o decizie bună pentru toți cei care nu au posibilitate să meargă în vacanță peste hotare”, a spus Tauber.

Ea a precizat că împreună cu echipa este gata să discute pentru a identifica cea mai bună soluție posibilă.

„Lupta noastră va continua în diferite direcții. Împreună cu echipa de juriști vom merge la Orhei și suntem gata să stăm cât va fi nevoie. Eu sunt sigură că dacă va exista dorință, noi vom găsi soluții”, a dat asigurări marți seara Marina Tauber.

Amintim că reprezentanții poliției au blocat activitatea „OrheiLand”, făcând trimitere la o decizie controversată a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. De două ori vizitatorii parcului și orheienii s-au opus abuzurilor, dar ulterior poliția a blocat din nou activitatea parcului, chiar dacă acesta corespunde tuturor normelor și aici au fost luate măsuri sporite pentru protejarea sănătății vizitatorilor. Autoritățile locale din Orhei și Partidul „ȘOR” califică interdicțiile drept politice și abuzive.