Marina Tauber a depus plângere pe numele deputatului  Blocului Acum, Sergiu Litvinenco,  pentru acuzații false
14/08/2019

Marina Tauber a depus plângere pe numele deputatului Blocului Acum, Sergiu Litvinenco, pentru acuzații false

Deputatul Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber a depus o plângere la Inspectoratul General de Poliție și a depus o cerere prealabilă și pe numele deputatului Blocului Acum, Sergiu Litvinenco pentru acuzațiile nefondate și cuvinte injurioase la adresa ei și a întregii fracțiuni. Marina Tauber a precizat într-o postare pe Facebook că astfel încearcă să responsabilizeze aleșii poporului și a atenționat că-i va ataca în instanță pe toți cei care își vor permite un comportament și limbaj inadecvate.

„Alesul poporului, pe lângă faptul că reprezintă interesele societății, care i-a oferit mandatul de încredere, mai trebuie să fie și un etalon al bunului simț și exemplu pentru alegători. Atunci însă când unii aleși ai poporului aduc acuzații false și neprobate în adresa altor deputați, utilizează cuvinte obraznice și manifestă un comportament inadecvat și la limita bunului simț, ei trebuie taxați.”, potrivit Marinei Tauber.

Astfel, ea a anunțat că a depus o Cerere prealabilă și o plângere la Inspectoratul General de Poliție pe numele președintelui Comisiei juridice a Parlamentului, Sergiu Litvinenco.

În plângerea depusă la IGP, Marina Tauber menționează că Litvinenco, într-o postare pe Facebook, a defăimat-o deliberat, intoxicând opinia publică și a diseminat informații care nu corespund adevărului, admițând în postarea respectivă și injurii. Marina Tauber îi solicită lui Litvinenco să dezmintă afirmațiile defăimătoare și să-și ceară scuze public pentru cuvintele injurioase la adresa sa.

Marina Tauber a precizat că scopul acestor demersuri este de a responsabiliza deputații și a-I determina să se abțină e la acuzații neprobate. „ Noi considerăm că deputații trebuie să poartă răspundere pentru declarațiile și acuzațiile mincinoase și neprobate. Iar pentru a preveni astfel de precedente, când un deputat își poate permite astfel de grosolănii față de cetățenii țării sale, vom depune plângeri și vom intenta procese judiciare în privința tuturor celor care vor încălca aceste norme și care își permit un limbaj și comportament denigrator în privința noastră!”.

Amintim că în ajun, Marina Tauber a depus o plângere și pe numele deputatului Blocului Acum Lilian Carp, de asemenea pentru calomnii și limbaj inadecvat la adresa vicepreședintelui Partidului ȘOR. Ea a menționat că modul în care se comportă deputatul Carp este o dovadă în plus în privința necesității anulării imunității deputaților, așa cum au propus deputații Partidului „ȘOR”.

Mai multe detalii aici:

https://www.facebook.com/501436893358329/posts/1338540202981323?s=100029165360776&sfns=mo