Marina Tauber, în fața Judecătoriei Ciocana: Mă adresez doamnei Dodon! Vom fi tari, vom lupta, nu vom ceda!
19/09/2019

Marina Tauber, în fața Judecătoriei Ciocana: Mă adresez doamnei Dodon! Vom fi tari, vom lupta, nu vom ceda!

Deputatul Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber a făcut astăzi primele declarații în fața a câtorva mii de susținători lângă sediul Judecătoriei Ciocana, în care a dat asigurări că nu va ceda și va continua să lupte cu fărădelegile și cu justiția politică, în pofida condițiilor și comportamentului inuman la care a fost supusă în ultimele zile. Ea a reiterat că atacurile și persecuțiile asupra sa și a colegilor ei sunt făcute la comanda lui Igor Dodon, care a fost huiduit și fluierat de mulțime. Marina Tauber a precizat că toate acestea se fac pentru a-l șantaja pe liderul formațiunii Ilan Șor și a chemat colegii săi de partid să fie uniți și să nu cedeze.

Însoțită de mascați, Marina Tauber a ieșit în fața mulțimii care protesta de câteva ore, fiind aclamată și aplaudată ca un erou. Ea s-a adresat în primul rând liderului formațiunii Ilan Șor, prin intermediul transmisiunilor live, asigurându-l că nu va ceda. „Din numele meu și a doamnei Apostolova vreau să-i adresăm un mesaj să-i spunem că vom fi tari, vom lupta, nu vom ceda, nu ne vom opri”, a declarat Marina Tauber.

Ea a menționat că atacurile la adresa sa și a Reghinei Apostolova au drept scop de a-l șantaja pe Ilan Șor. „Noi înțelegem că ei sunt foarte supărați că nu le-am permis să-l distrugă și atunci au început să-l șantajeze prin presiunile asupra mea, asupra Dnei Apostolova, o femeie în vârstă. Am luptat pentru dl președinte, pentru drepturile noastre, pentru oamenii care ne-au susținut, pentru orașul Orhei, pentru magazinele sociale, pentru toate proiectele noastre”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, ea a arătat că mai este „penalizată” și pentru toate discursurile sale publice împotriva lui Igor Dodon și pentru faptul că a cerut în repetate rânduri pedepsirea adevăraților vinovați ai jafului din sistemul bancar, inclusiv a soțului Zinaidei Greceanîi care a luat un credit de 5 milioane de dolari pe care nu l-a întors.

„Înțelegem că această răzbunare politică a lui Dodon, Greceanîi, și a Blocului Acum se răsfrânge și asupra noastră pentru că mi-am permis să vorbesc despre Dodon. Igor Dodon, nu sunteți bărbat ceea ce faceți unor femei. Și fiecare lacrimă a rudelor noastre o să vă vină înapoi ca bumerangul. Pentru că Dumnezeu e mare și el a văzut lacrimele mele și ale rudelor noastre”, s-a adresat Marina Tauber șefului statului care a fost fluiera și huiduit de mulțime.

Marina Tauber a menționat că deși îi este frică să revină la condițiile în care a fost ținută în ultimele zile, adică în izolatorul CNA, va continua lupta și va înfrunta toate greutățile pentru dreptate. „Vreau să transmit că indiferent de ce va decide instanța vom continua să luptăm. Indiferent de presiunile care se vor face asupra noastră, oricum ne-ar amenința sau ne-ar râde în față reprezentanții forțelor de ordine, oricum s-ar comporta cu noi, vom lupta și ne vom apăra drepturile noastre, ale întregii echipe și ale întregii țări. Pentru că așa ceva se poate întâmpla cu fiecare cetățean al Republicii Moldova”.

Marina Tauber a dezmințit și afirmațiile Procuraturii Generale că a fost reținută pentru că ar fi încercat să fugă din țară. „Ambele mele pașapoarte, inclusiv cel diplomatic erau acasă. Omul care încearcă să fugă o face cu mâinile goale și pe tocuri? Știam de dimineață că va veni procurorul general. Știam că-mi va ridica imunitatea și se vor face presiuni asupra colegilor noștri”.

Vicepreședinta Partidului Politic ȘOR s-a adresat și echipei formațiunii și candidaților la alegerile locale să nu cedeze și să meargă înainte. „Toți candidații noștri, trebuie să luptați mai mult ca niciodată. Chiar dacă nu voi putea să fiu alături de voi, să știți că sunt cu voi”, a declarat Marina Tauber în aplauzele mulțimii.

Amintim că Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute marți, după ce majoritatea parlamentară le-a retras imunitatea cu încălcarea procedurii. Reghina Apostolova a fost internată ulterior la spital pentru că și-a pierdut cunoștința în timpul audierilor. Procurorii au cerut mandat de arest pe numele Marinei Tauber, dar pentru că nu au prezentat suficiente argumente, instanța a dispus arestul la domiciliu.