Majoritatea PAS a refuzat alte două proiecte ale Partidului „ȘOR”, printre care audierea în Parlament a premierului pe subiectul gazelor naturale
14/10/2021

Majoritatea PAS a refuzat alte două proiecte ale Partidului „ȘOR”, printre care audierea în Parlament a premierului pe subiectul gazelor naturale

Majoritatea parlamentară a PAS a refuzat propunerea Partidului „ȘOR”, care a solicitat audierea în Parlament a prim-ministrului, Natalia Gavrilița, pe subiectul alimentării cu gaze naturale. Totodată, a fost respinsă și includerea pe ordinea de zi a proiectului fracțiunii „ȘOR” cu privire la crearea unui grup de lucru privind instituirea monopolului de stat asupra importului de carburanți.

„Din păcate, majoritatea parlamentară a procedat ca de obicei, iar în acest fel, a sfidat nu doar Partidul „ȘOR”, nu doar opoziția parlamentară, dar și întreaga societate. Noi înțelegem că PAS are majoritate în Parlament, dar să refuzi cu atâta lejeritate orice propunere care vine din partea opoziției arată cel puțin o lipsa de fair-play politic și că nu-i respecți deloc pe cetățeni care ne-au delegat în Parlament. Nu vrem să credem că guvernării chiar atât de mult nu-i pasă de oameni și de scumpirile din ultima vreme, care îi afectează din ce în ce mai mult”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Tauber a mai declarat că în aceste câteva luni de când PAS a preluat guvernarea, toate problemele care au lovit țara nu doar că au rămas nerezolvate, dar s-au agravat din cauza lipsei acțiunilor prompte.

„Un lucru important nu-l înțeleg cei din PAS: dacă o să continue să evite subiectul scumpirii benzinei și motorinei s-ar putea ca, în foarte scurt timp, însăși mașinăria guvernării să rămână fără carburanți în mijlocul drumului, fără niciun sprijin din partea oamenilor. Dragi prieteni, noi, cei din Partidul „ȘOR”, nu ne vom opri aici, vom continua să venim cu proiecte de sprijinire a populației. Oamenii ne-au dat votul și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a nu-i dezamăgi”, a adăugat Marină Tauber 

La rândul său, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a scris, într-o postare pe Facebook, că situația din domeniul energetic este mai mult decât îngrijorătoare, iar până acum, reprezentanții Guvernului au comunicat doar informații generale și confuze, din care nu e clar ce se va întâmpla mai departe.

„Care e garanția că oamenii nu vor îngheța de frig și încă pe întuneric? L-am auzit pe ministrul Spânu, care a spus că are un plan „b”, în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere cu furnizorii. Vrem și suntem în drept să știm în ce constă acest plan, ca să ne putem da seama ce ne așteaptă la modul practic. Secretomania guvernării nu face decât să adâncească această incertitudine. Iată de ce comunicarea, clară și completă, este o chestiune vitală. Situația este mai mult decât critică, iar în acest context, apar foarte multe întrebări către factorii noștri de decizie, care sunt obligați să vină imediat cu explicații și să prezinte în detalii soluțiile lor”, a menționat Ilan Șor în postarea sa.