13/02/2020

Ilan ȘOR: Filat a fost eliberat din închisoare pentru a distruge partidul Maiei Sandu și a-i aduce voturi lui Dodon

Apariția neispirată, la postul Jurnal TV, a fostului premier, Vlad Filat, care și-a ispășit pedeapsa pentru corupție, poartă un substrat electoral și denotă faptul că joacă pe mâna lui Dodon. Mai mult, o altă misiune a lui Filat este să slăbească pozițiile Maiei Sandu, consideră Ilan Șor, liderul Partidului Politic ȘOR.

Într-o postare pe Facebook, Șor sugerează că ieșirea lui Filat din pușcărie înainte de termen i-ar datora-o lui Dodon, iar pentru asta a intrat în slujba liderului neformal al PSRM.

„În emisiune, el (Filat) a avut comportamentul unui tânăr socialist, care jură credință partidului. A fost o prestație jalnică, Filat însă și-a îndeplinit misiunea cu vârf și îndesat”, scrie Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” crede că Filat urmează să atace dreapta politică pentru a slăbi pozițiile Maiei Sandu.

„Acum înțelegem cu toții că Filat a fost scos din pușcărie pentru a distruge partidul Maiei Sandu. E treaba lor ce fac pe dreapta, dar, în acest fel, ei joacă la struna lui Dodon”, potrivit lui Șor.
Ilan Șor susține că acum Filat a reintrat în rolul său de distrugător.

„La timpul său, el a distrus încrederea alegătorilor săi, a nimicit sistemul bancar, a distrus sorți și familii. Nu întâmplător, subalternii săi îl numeau „Armagedon”, menționează Ilan Șor.

Precizăm că, aseară, fostul lider al PLDM și ex-premier Vlad Filat a fost invitatul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, unde a lansat mai multe acuzații la adresa mai multor politicieni. Au fost mai mult decât vizibile încercările lui Filat de a se victimiza și de a-și crea o imagine de înger. Asta în pofida faptului că instanțele naționale de judecată l-au condamnat pe Filat la 9 ani pentru corupție. Vlad Filat a fost eliberat înainte de termen, la începutul lunii decembrie trecut, la scurt timp de la destrămarea coaliției PSRM-ACUM. Pedeapsa acestuia i-a fost redusă 682 de zile.

https://www.facebook.com/1614474618768735/posts/2509159625966892/?d=n