Klimenko: Dodon promovează oligarhi în Consiliul municipal Chișinău
03/10/2019

Klimenko: Dodon promovează oligarhi în Consiliul municipal Chișinău

Președintele Igor Dodon, liderul de facto al Partidului Socialiștilor, promovează în Consiliul municipal oligarhi, care să-i apere interesele sale, a declarat joi, 3 octombrie, candidatul Partidului Politic „ȘOR” la funcția de primar al municipiului Chișinău, Valerii Klimenko. El a prezentat dovezi ale intereselor lui Dodon care se intercalează cu ale unora dintre oligarhii moldoveni. Totodată, Klimenko a deconspirat o nouă minciună crasă difuzată de presa afiliată Partidului Socialiștilor și lui Igor Dodon. Klimenko a precizat că aceasta face parte dintr-o campanie mai amplă de denigrare a concurentilor electorali și a anunțat că va veni cu dovezi concrete despre minciunile promovate de socialiști.

Valerii Klimenko a făcut referire la un material publicat de un portal de știri, care pretinde că soția sa ar fi fost implicată în spălătoria rusească și în furtul miliardului. Este vorba de o companie numită „Molint Grup”, administrată de Galina Klimenko, prezentată drept soția candidatului.

Valerii Klimenko a precizat că pe soția sa nu o cheamă Galina, soția sa nu poartă numele de familie Klimenko și nici nu a auzit vreodată de o companie cu o astfel de denumire.

De fapt, a precizat Klimenko, acest material este îndreptat împotriva sa, în calitate de concurent electoral. „După exemplul Orheiului, eu am ce le arăta chișinăuineilor nu vorbe goale așa cum fac alții, dar fapte concrete – drumuri reparate, străzi iluminate, alimente de calitate în grădinițe. Eu vreau ca această experiență să fie realizată și în Chișinău. Dar dorința mea nu corespunde planurilor concurenților politici”.

Portalul noi.md care a publicat materialul, aparține oligarhului moldovean Vasilii Chirtoca, consilier municipal ales pe lista Partidului Comuniștilor, dar care în cei patru ani de mandat i-a servit pe socialiști, a precizat Klimenko. Acum, Chirtoca este candidat pentru un nou mandat de consilier dar de data aceasta din partea PSRM. „Chirtoca are nevoie de un nou mandat, iar Dodon are nevoie de o instituție media care să-i critice concurenții”, a explicat Klimenko relațiile dintre cei doi.

„Principalul rival al socialiștilor la Chișinău este Partidul Politic ȘOR, prin asta se explică atacurile informaționale, dar și metodele de forță, precum aresturile, care sunt îndreptate împotriva Partidului ȘOR”, a explicat Klimenko.

În acelașii timp, el a criticat faptul că atacurile lui Dodon sunt îndreptate împotriva cetățenilor ruși. „Cum poți să te hrănești din palmele plătitorilor de impozite ruși și să-i critici pe cetățenii ruși în Moldova? Dodon este gata pentru orice minciună și murdărie chiar și împotriva cetățenilor ruși”, a arătat Klimenko.

Totodată, candidatul Partidului ȘOR a anunțat că va veni la o conferință ulterioară la care va prezenta dovezi concrete al minciunilor promovate de socialiști. „Socialiștii au spus minciuni, și continuă să o facă. Voi aduce fapte concrete ale minciunilor socialiștilor, conduși de facto de oligarhul Igor Dodon”, a punctat Valerii Klimenko.