Jos mâinile de pe magazinele sociale”: Zece  mii de oameni au protestat împotriva intenției PAS, PPDA și PLDM de a lichida magazinele sociale
20/07/2018

Jos mâinile de pe magazinele sociale”: Zece mii de oameni au protestat împotriva intenției PAS, PPDA și PLDM de a lichida magazinele sociale

Protest de amploare în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate și cel al Partidului ”Demnitate și Adevăr”. Peste 10 mii de beneficiari ai cardurilor sociale din întreaga țară au mărșăluit pe străzi, exprimându-și astfel indignarea față de intenția deputaților PLDM, Maia Sandu și Andrei Năstase care susțin că magazinele sociale ar trebuie să fie închise. Protestul a fost organizat de Partidul Politic ”ȘOR”, în frunte cu liderul formațiunii, inițiatorul proiectului social ”Magazine Sociale”, Ilan Șor.


Manifestația a început în fața Universității de Stat, după care coloana a mărșăluit până la sediul PAS. Pe o scenă improvizată, cu discursuri în fața mulțimii a ieșit liderul Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, vicepreședinta Marina Tauber, președintele de onoare al formațiunii Valerii Klimenko, dar și beneficiarii magazinelor sociale. Oamenii au scandat ”Jos mâinile de pe magazinele sociale”, ”Jos Maia Sandu”, ”Jos Andrei Năstase”, ”Noi suntem poporul”, ”Victorie”, ”Ilan Șor la putere”, ”Ilan Șor, suntem cu tine”.


ILAN ȘOR, PREȘEDINTELE PARTIDULUI POLITIC „ȘOR”: ”Din păcate, aceste canalii care nu au realizat nimic pentru oameni încearcă să închidă magazinele sociale. Ce rău am făcut, noi, că am deschis aceste magazine care ajută sute de mii de oameni să economisească bani. Maia Sandu și Andrei Năstase sunt niște corupți care încearcă să fure ultima speranță a pensionarilor, invalizilor, familiilor cu mulți copii. Aceste magazine vând produsele alimentare fără a adăuga careva impozite, iar Sandu și Năstase nu sunt de acord cu acest lucru. Ei vor să se îmbogățească. Nu le vom permite acest lucru. Victoria este de partea noastră. Vom învinge!!!”.


MARINA TAUBER, VICEPREȘEDINTE PARTIDUL POLITIC „ȘOR”: ”Maia Sandu a distrus sistemul educației. A închis școlile și a lăsat pe drumuri mii de elevi. Sandu a încercat să fure votul în comuna Jora de Mijloc, acum încearcă să lipsească pensionarii de produse alimentare la preț accesibil. Nu îi vom permite să facă acest lucru. Ne vom bate până la ultima picătură de sânge”.


VALERII KLIMENKO, PREȘEDINTE DE ONOARE AL PARTIDULUI POLITIC „ȘOR”: ”Prețurile în magazinele sociale sunt mai ieftine de două ori, în comparație cu cele de pe piață. Ceea ce face Sandu și Năstase sunt acțiuni antisociale. Sandu este o criminală, a făcut experiență pe copii, acum vrea să experimenteze pe pensionari”.


După ce au instalat o plăcuță pe sediul PAS pe care scrie ”Aici va fi magazin social”, coloana s-a îndreptat spre sediul Partidului ”Demnitate și Adevăr”. După discursuri, manifestanții au lăsat și aici un mesaj despre faptul că va fi deschis un magazin social.