În premieră într-un sat din Moldova, străzile din comuna Jora de Mijloc sunt spălate cu șampon
25/03/2019

În premieră într-un sat din Moldova, străzile din comuna Jora de Mijloc sunt spălate cu șampon

Jora de Mijloc este prima comună din Republica Moldova unde străzile asfaltate sunt curățate și spălate cu șampon. Inițiativa aparține primarului comunei, Marina Tauber.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost curățate și spălate cu șampon toate străzile asfaltate din cele 4 sate care formează comuna Jora de Mijloc. Marina Tauber a declarat că Primăria Jora de Mijloc acordă o atenție mare ecologiei și protecției mediului și va desfășura astfel de activități săptămânal.

Edilul a mai subliniat că tot ce se face mai bun în Orhei, se va face și în comuna Jora de Mijloc. „Scopul este să menținem comuna noastră curată și exemplară. Eu tare aș vrea ca lumea să vadă că tot ce este în orașul Orhei, orașul nostru exemplar, inima noastră a Partidului Politic „ȘOR” și a echipei noastre, deci totul va fi preluat și aici. Noi vrem ca tot ce este în comuna noastră, să fie la cel mai înalt nivel și chiar dacă este o localitate rurală, oamenii trebuie să aibă tot ce este mai bun”, a declarat Marina Tauber.

Curățarea și spălarea străzilor asfaltate din comuna Jora de Mijloc a fost posibilă grație suportului acordat de Primăria orașului Orhei, care dispune de tehnică și utilaje speciale. De asemenea, zeci de muncitori au măturat și au făcut ordine în parcuri și pe străzi.

Locuitorii din satele comunei Jora de Mijloc sunt bucuroși că au parte de curățenie “ca la oraș”.  „Da, se face întotdeauna așa curățenie. Cum se face în Orhei așa se face și la noi. Sunt niște oameni foarte bravo, noi suntem bucuroși că am avut norocul ista, chiar vă spun din suflet că sunt tare cumsecade”, a declarat Nina Antoseac, localnică din Jora de Mijloc.

Practic în toată săptămâna oamenii ies, spală, e foarte bine. Vreau să vă spun că noi suntem mulțumiți. Lumea pe la porți sunt deprinși să nu iasă să facă curățenie. Sunt deprinși că trebuie să iasă oamenii plătiți. Și fac”, a menționat Mihai Japalău, un alt localnic al comunei.

Reamintim, în comuna Jora de Mijloc au avut loc transformări majore după ce în funcția de primar al comunei a fost aleasă vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber. În doar jumătate de an, au fost complet iluminate toate cele patru sate ale comunei Jora de Mijloc. Toate străzile centrale ale acestor sate au fost asfaltate. Unele dintre ele, pentru prima dată.  A fost reparat capital blocul sanitar și cel alimentar ale grădinițelor de copii din Jora de Sus și Lopatna, dar și alte lucrări și proiecte care fac mai bună viața oamenilor. Președintele Partidului “ȘOR”, Ilan Șor, primar al orașului Orhei, a garantat personal îndeplinirea tuturor promisiunilor electorale ale Marinei Tauber în comuna Jora de Mijloc.