PARTIDUL ”ȘOR” MODERNIZEAZĂ ÎN TIMP RECORD COMUNA JORA DE MIJLOC
20/09/2018

PARTIDUL ”ȘOR” MODERNIZEAZĂ ÎN TIMP RECORD COMUNA JORA DE MIJLOC

Modernizarea comunei Jora de Mijloc continuă. La nici două săptămâni de la inaugurarea iluminatului stradal în Jora de Jos, primarul Marina Tauber a dat în exploatare și drumurile în această localitate. Acestea au fost reparate în conformitate cu toate standardele europene, asigurând securitatea pietonilor. Marina Tauber a dat asigurări că modernizarea Jorei de Mijloc va continua în ritm avansat.

Astfel, în doar trei săptămâni, muncitorii au asfaltat din temelii cei aproape doi kilometri de drum care unesc cele mai importante instituții din localitate -  biserica și instituțiile de menire socială. De asemenea, a fost extinsă și amenajată cu pietriș parcarea cimitirului.

Totodată, au fost instalate bordurile și amenajate trotuarele din preajma Estradei de Vară din localitate.

Drumul din Jora de Mijloc a fost reparat după toate standardele europene în domeniu, fiind chiar mai modern decât multe străzi din orașele mari. Au fost montate denivelatoare artificial pentru a împiedica excesul de viteză și a asigura securitatea pietonilor, au fost instalate semne giratorii și asigurat marcajul rutier corespunzător.

Pentru asfaltarea porțiunii de drum din Jora de Jos au fost utilizate aproape 1.300 de tone de pietriș, iar asfaltul are o grosime de 6 centimetri.

Prezentă la inaugurare, Marina Tauber, primarul comunei a dat asigurări că proiectele bune din Jora de Mijloc vor continua.”Zilnic, creștem împreună. Fiecare dintre noi își aduce aportul în dezvoltarea satului natal. În doar trei săptămâni, drumul a fost reparat din temelii. Noi continuăm să ne îndeplinim promisiunile date în timpul campaniei electorale, iar schimbările care au loc sunt văzute de către voi toți”, a spus Marina Tauber.

Satul Jora de Jos este cartea de vizită a comunei, iar în cel mai scurt timp va deveni un model pentru toate localitățile din țară, a promis vicepreședintele Partidului Șor, primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, mulțumind în același timp pentru sprijinul locuitorilor. „După cum vedeți, am început și lucrările de reconstrucție a Estradei de Vară, încă puțin și intrarea principală în comună va fi una de nerecunoscut. Ne bucurăm că avem susținerea Dvs. și prețuim mult acest lucru. Anume din aceste motive vom continua implementarea proiectelor. Așa cum am mai zis, am reușit în trei luni să schimbăm infrastructura comunei și viața sătenilor, astfel cât nu s-a reușit în 27 de ani de Independență. Acum traficul rutier a devenit unul mai sigur. Au fost instalate denivelatoare artificiale, semne giratorii și desenat marcajul rutier”, a arătat Marina Tauber.

De la preluarea mandatului de primar, Marina Tauber, alături de Partidul Politic ”ȘOR”, a reconstruit și asfaltat drumurile din Lopatna și Jora de Sus. De asemenea, în comună a fost implementat proiectul „Capitalul matern”, care asigură indemnizații unice de 7 și 10 mii de lei pentru fiecare nou-născut.

Marina Tauber a devenit primarul comunei Jora de Mijloc în urma scrutinului local din mai, la care a obținut peste 60% din voturi din primul tur, grație unui program concret de dezvoltare  a localității.

Platforma electorală a Marinei Tauber presupune modernizarea totală a infrastructurii locale – reparația capitală a drumurilor, instalarea unui sistem de iluminat stradal, deschiderea magazinelor și farmaciilor sociale, precum și investiții în economia Jorei de Mijloc. Tauber a promis locuitorilor comunei că în decurs de un an, Jora de Mijloc va deveni o localitate model pentru Republica Moldova. Această promisiune a fost garantată personal de liderul Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor.