Echipa lui Ilan Șor a adus căldură în inimile a peste 500 de orheieni, prin intermediul unei campanii de caritate
31/12/2020

Echipa lui Ilan Șor a adus căldură în inimile a peste 500 de orheieni, prin intermediul unei campanii de caritate

Daruri, un strop de lumină și speranță. De asta au avut parte peste 500 de membri ai 122 de familii cu venituri modeste din municipiul Orhei, în cadrul unei noi campanii inițiate de Ilan Șor și echipa sa de la Orhei, intitulată „Încălzește o inimă de sărbători”. O echipă formată din zece Moși Crăciun, primarul orașului Orhei și președintele raionului au urcat într-un microbuz plin cu alimente și cadouri și au mers să le împartă persoanelor nevoiașe care nu au ce pune pe masă de sărbători și nici măcar nu îndrăznesc să îi ceară ceva lui Moș Crăciun.

Campania „Încălzește o inimă de sărbători” a fost lansată în ajunul Anului Nou, lângă Pomul de Crăciun din centrul Orheiului, acolo unde s-a desfășurat un program de sărbătoare pentru copii.

Ulterior,  reprezentanții autorităților locale din Orhei, însoțiți de Moși Crăciun, au pornit spre cele 122 de familii vulnerabile ca să le facă o surpriză cu ocazia sărbătorilor de iarnă.  

Printre beneficiarii campaniei se numără 30 de vârstnici solitari, 15 familii în care unul sau doi membri suferă de o dizabilitate, 47 de familii cu venituri modeste, șase familii cu copii cu dizabilități, 24 de familii numeroase, precum și cei aproximativ 200 de copii ai Centrului de plasament temporar din Orhei.

Cu ocazia lansării campaniei „Încălzește o inimă de sărbători”, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, le-a transmis tuturor beneficiarilor și celor prezenți la ceremonia festivă mesaje de felicitare și a menționat că este foarte important ca toți oamenii din municipiul Orhei să simtă sprijinul autorităților locale, mai ales de sărbători.

„Sunt bucuros că, în ciuda tuturor dificultăților, noi am avut posibilitatea să-i ajutăm pe cei nevoiași, să le aducem bucurie, să le facem sărbătorile un pic mai calde și fericite. Trebuie să fim o echipă consolidată, ajutorul și susținerea reciprocă ne vor ajuta să trecem peste acest virus perfid, iar ziua de mâine s-o facem mai luminată și mai bună”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a vorbit despre faptul că ar trebui să fim mai generoși de sărbători și nu numai și să împărțim bucurie cu alții.

„Atunci când dăruim din toată inima, să știți că Bunul Dumnezeu ne va întoarce înzecit. Mergem cu drag la toate adresele, iar una dintre destinațiile importante pentru noi este Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități, pe discipolii căruia îi vizităm cu diferite ocazii”, a menționat președintele raionului Orhei.

Iar primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, a spus că, prin intermediul acestei campanii, își propune să sensibilizeze opinia publică față de problemele cu care se confruntă unele categorii sociale.

„Dăm startul unei campanii ce promovează binele și receptivitatea. Este un gest creștinesc să ne ajutăm semenii, să fim alături de cei care au nevoie de sprijinul nostru. Este un pas mare prin care promovăm faptele bune nu numai la Orhei, ci și în întreaga țară”, a menționat primarul municipiului Orhei.

Pentru campania umanitară s-au alocat 100 de mii de lei, bani prevăzuți pentru tradiționala petrecere de Revelion, care au fost oferiți de Ilan Șor. Festivitățile de Anul Nou au fost, însă, anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Inițiatorii campaniei „Încălzește o inimă de sărbători” își propun, însă, ca aceasta să fie organizată în fiecare an și nu doar cu ocazia sărbătorilor de iarnă.