În municipiul Orhei, echipa lui Ilan Șor a început ample lucrări de modernizare a străzilor secundare
06/04/2021

În municipiul Orhei, echipa lui Ilan Șor a început ample lucrări de modernizare a străzilor secundare

După ce anul trecut au fost renovate toate arterele principale din municipiul Orhei,  autoritățile locale din echipa lui Ilan Șor continuă realizarea celei de-a doua etape a programului - reabilitarea drumurilor secundare. Proiectul a început cu jumătate de an înainte de termenul anunțat. În prezent, au loc lucrări de renovare capitală a stradelei Eliberării. Ca și în cazul altor străzi de pantă, a fost pus beton armat, o tehnologie modernă aplicată la Orhei începând cu 2020.

Stradela Eliberării nu a mai fost reparată din perioada sovietică. Localnicii salută eforturile administrației locale de a le schimbă viața în bine.

„Ne place că se fac drumurile. De 40 de ani trăim și nu am văzut să se facă așa lucrări”, spune o localnică.

 „Acum câțiva ani am fost în Grecia, la copii, unde am văzut o curățenie extraordinară și îmi spuneam că la noi nu va fi niciodată așa. Iată că am ajuns să vedem că Orheiul nostru acum e mai frumos decât ce văzusem atunci în localitatea ceea grecească. Acum la noi e mai frumos ca în Europa”, spune o altă femeie.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, susține că în acest an vor fi renovate în special străzile secundare.

„Lucrările pe care le facem pe stradela Eliberării sunt importante, deoarece, fiind un drum de pantă, pe aici se scurg toate apele pluviale de pe coline. E un drum cu lungimea de circa 110 metri și cu lățimea de 4,5 metri, pe care turnăm un strat de 15-20 cm de beton armat. Tehnologia respectivă ne permite să garantăm o calitate de cel puțin 20 de ani”, a spus edilul.

Pavel Verejanu a mai spus că au loc lucrări de renovare a infrastructurii rutiere și în alte regiuni ale orașului Orhei. De exemplu, Î. M. „Servicii Comunal Locative” Orhei a început lucrările de schimbare a bordurilor pe strada 31 August. 

Șantierul a fost inspectat de deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR” care a menționat că, în pofida pandemiei de coronavirus și a provocărilor, toate angajamentele asumate de Ilan Șor și echipa sa vor fi realizate în termenele promise.

„Orhei este primul oraș din Republica Moldova în care, anul trecut, datorită străduinței lui Ilan Șor, a fost renovată întreaga infrastructură rutieră din zona centrală. Nu mai este vreun oraș din țară care să se poată mândri cu asemenea realizări”, a spus Marina Tauber.   

În acest an, la scară largă, vor fi construite sau renovate și drumurile raionale, a dat asigurări deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. 

„Așa cum am anunțat anterior, pentru acest an ne-am pus drept obiectiv să reabilităm toate străzile secundare din orașul Orhei. Lucrările au început încă toamna trecută, iar noi realizăm proiectul înainte de termenele stabilite. Întrucât vremea este bună, vom continua lucrările cu o mai mare amploare. Vom renova, iar acolo unde va fi necesar vom construi din nou fiecare drum și căile de acces. Orhei va deveni localitatea cu cea mai bună infrastructură rutieră”, a declarat Ilan Șor.  

Iar președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, susține că proiectele de infrastructură, care au luat amploare în raion, demonstrează faptul că este necesară crearea unei întreprinderi de nivel raional pentru a putea fi făcute străzi moderne și în sate.

„Urmează că definitivăm aspectele juridico-financiare. Ne propunem să creăm o întreprindere mai mare care să-și asume realizarea unor asemenea lucrări la nivelul întregului raion. Consiliul Raional Orhei va propune restructurarea întreprinderii municipale de profil în una raională, vom căuta soluții pentru a realiza asta cât de repede posibil”, a declarat Dinu Țurcanu.

După ce acum câteva luni au fost reparate strada Colinelor şi Strada Nouă, precum și drumul spre Cimitirul Evreiesc, Partidul „ȘOR” și-a propus să realizeze în toată țara mai multe proiecte de infrastructură cum ar fi asigurarea cu iluminat stradal a peste 100 de localități conduse de primari din partea formațiunii. De asemenea, echipa Partidului „ȘOR” a amenajat mai multe terenurilor de joacă, a renovat stații de așteptare a transportului public și a amenajat treceri de pietoni.