Ilan Șor: toate medicamentele pentru pensionari vor fi gratuite!
20/02/2019

Ilan Șor: toate medicamentele pentru pensionari vor fi gratuite!

Toți pensionarii din Republica Moldova vor primi medicamente gratuite după venirea la guvernare a Partidului Politic ȘOR, a promis liderul acestuia, Ilan Șor. El a prezentat prioritățile programului formațiunii sale destinat pensionarilor, care mai prevede majorarea de câteva ori a pensiei minime și reducerea cu 30% a mărfurilor și serviciilor destinate persoanelor de vârsta a treia.

 

Asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite reprezintă una din cele trei priorități ale Partidului ȘOR pentru pensionari. „Știm că odată cu trecerea vârstei avem nevoie tot mai des de ajutorul medicilor și de medicamente. Noi garantăm că imediat după victoria noastră vom oferi pensionarilor medicamente gratuite. Considerăm că aceasta este o parte importantă a vieții lor. Astăzi, prețurile hoțești la medicamente sunt obraznic de mari și anormale”, consideră liderul Partidului ȘOR.

 

În același timp, formațiunea dă asigurări că implementarea în practică a programului său economic va permite în cel mai scurt timp majorarea pensiei minime până la 5.000 de lei. De asemenea, formațiunea optează pentru anularea impozitelor directe și indirecte la care sunt supuși pensionarii la procurarea mărfurilor și serviciilor. Acest punct va permite micșorarea prețurilor cu până la 30%.

 

Pensionarii de astăzi merită o viață mai bună, a menționat Ilan Șor, amintind că el personal sprijină această categorie de vârstă de mulți ani. „Pe parcursul multor ani, chiar înainte de a mă implica în activitatea publică, m-am ocupat activ de această categorie de oameni. Pentru ceea ce au făcut pentru noi, trebuie să le oferim o viață confortabilă”, consideră Ilan Șor.