Ilan Șor reclamă presiunile „alianței ACUM cu gust de Dodon” asupra justiției ca să ia decizii împotriva sa
29/07/2019

Ilan Șor reclamă presiunile „alianței ACUM cu gust de Dodon” asupra justiției ca să ia decizii împotriva sa

Noua alianță de guvernare a lansat un val masiv de presiuni asupra judecătorilor și sistemului justiției, obligând magistrații să ia decizii ilegale împotriva liderului Partidului ȘOR, deputatului Ilan Șor. Într-o nouă adresare pe contul său de Facebook, Ilan Șor vorbește despre un șir de ilegalități comise de judecători, la comanda șefilor lor, apropiați ai noii guvernări.

Într-o intervenție live pe contul său de Facebook, Ilan Șor aduce la cunoștință faptul că asupra judecătorilor care examinează dosarul său au fost făcute presiuni directe pentru a elibera mandatul de arest. Astfel, el a precizat că un „oarecare judecător Moraru” de la CSJ, fost președinte al Judecătoriei Cahul (cel mai probabil e vorba de Petru Moraru n. red) l-a sunat pe judecătorul Movilă (Vitalie Movilă n. red), membru al completului său de judecată în care i-a cerut ca să fie eliberat mandat de arest pe numele lui Ilan Șor, fără a fi examinată cauza.

Mai mult, asupra judecătorilor au fost puse presiuni și din partea președintelui interimar al președintelui CSM, Dorel Mustață, „sluga alianței acum cu gust de Dodon”, care i-a amenințat cu „sancțiuni dure” pe judecătorii de la Cahul dacă nu vor elibera mandatul de arest.

El amintește și faptul că instanța a respins și cererea legală înaintată de avocații săi prin care cerea recuzarea completului de judecată.

Ilan Șor se adresează tuturor cetățenilor care au luptat și au crezut că va veni o democrație cu o justiție corectă”, asigurându-i că va lupta și în continuare ca oamenii să afle adevărul.

„Înțeleg că noua alianță nu poate construi drumuri, nu poate suplimenta veniturile la buget, știe doar să comită ilegalități. Da, eu am vrut să fie proces deschis, ca toți să audă adevărul. Dar cuiva nu-i convine. Pentru că alianța încearcă să mă facă să nu pot vorbi. Dar nu va fi așa. Eu voi face ca oamenii să afle adevărul”, a dat asigurări Ilan Șor.

Amintim că Ilan Șor a vorbit într-o intervenție live și la sfârșitul săptămânii trecute despre ilegalitățile și încălcările de procedură comise în ultimul timp la examinarea dosarului său.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=DZBjbKG69ic&t=3s