Ilan Șor reclamă presiuni enorme din partea guvernării, dar promite că nu va ceda
26/07/2019

Ilan Șor reclamă presiuni enorme din partea guvernării, dar promite că nu va ceda

Președintele Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor acuză presiuni enorme la adresa sa, a familiei și colegilor de partid din partea actualei guvernări, care comite un șir de ilegalități, inclusiv prin intermediul instanțelor judecătorești pentru a-l împiedica să spună adevărul. Într-o adresare către cetățeni la postul TV “Televiziunea Centrală”, Ilan Șor a acuzat guvernarea de capturarea instituțiilor statului și dă asigurări că va continua lupta „până la ultima picătură de sânge”.

Ilan Șor se referă în mod special la ședința de judecată de joi a Curții de Apel Cahul, care a decis să emită mandat de arest pe numele  său și acuză încălcarea procedurii și a legislației. Ilan Șor precizează că ședința a avut loc deși avocatul său anunțase din timp că nu se poate prezenta în instanță în ziua respectivă. „În pofida faptului că aceasta este o practică normală, judecătorii au ignorat rugămintea avocatului meu și au stabilit ședința pentru data de 25 iulie, anume în ziua când avocatul meu nu a putut să fie prezent”, a explicat Ilan Șor.

Avocații săi au cerut recuzarea completului de judecată, dar și această cerere a fost respinsă. De asemenea, Ilan Șor a invocat și încălcarea altor norme de procedură, precizând că toate ilegalitățile vor fi contestate la Curtea Supremă de Justiție.

În Republica Moldova s-a instaurat o juntă care controlează toate instituțiilor statului, a declarat liderul Partidului ȘOR. „Chiar din prima zi când au venit la putere am primit amenințări la adresa mea a familiei, a echipei”, a menționat Ilan Șor.

El precizează că este amenințat atât de Maia Sandu, cât și de Igor Dodon, care încearcă astfel să-l împiedice să spună adevărul pe care îl cunoaște despre ei și cei din anturajul lor. În plus, a menționat Ilan Șor, el este supus presiunilor și pentru că este singurul politician din Republica Moldova care a demonstrat că viața în țară poate fi schimbată în bine, ceea ce nu poate face actuala guvernare. „Partidul ȘOR a  demonstrat că Moldova poate trăi altfel, dar din păcate Partidul ȘOR este acum supus unor presiuni enorme”, a mai precizat Ilan Șor.

El însă a declarat că nu va ceda în fața acestor presiuni. „Declar oficial că nu voi ceda. Voi lupta până la ultima picătură de sânge. Moldova e țara mea și vreau să o fac cea mai atractivă din lume. Și o voi face”, a dat asigurări Ilan Șor.

 

Video - https://www.youtube.com/watch?v=C0Km7r-kzvk&feature=youtu.be