Ilan Șor: Puterea este personal de serviciu pentru popor, dar nu invers
29/07/2020

Ilan Șor: Puterea este personal de serviciu pentru popor, dar nu invers

Constituția Republicii Moldova este un act modern, care corespunde standardelor democratice. A rămas doar să învățăm să trăim în deplină conformitate cu Legea Supremă, a scris liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, cu ocazia Zilei Constituției.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă că atribuțiile lor sunt foarte clar descrise în acest document. Este acel caz când orice deviere de la prevederi reprezintă o crimă împotriva țării și a poporului”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că pentru popor autoritățile „nu sunt șefimea, dar personal de serviciu”, adăugând că nicio putere nu are dreptul să limiteze cetățenii în lupta pentru drepturile sociale și cetățenești.

„Actualul regim a depășit cu mult cadrul constituțional în exercitarea atribuțiilor și își șterge picioarele sistematic de drepturile și libertățile constituționale ale cetățenilor. Respectiv, vom putea afirma că trăim conform principiilor Constituției numai după ce acest regim va fi debarcat de la putere. În prezent, asta devine principala condiție pentru respectarea normelor constituționale și păstrarea statului Republica Moldova”, a concluzionat liderul Partidului „ȘOR”.

Anterior și deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov a acuzat autoritățile că încalcă prevederile Constituției. El a accentuat că Dodon a subminat toate instituțiile statului, calificând aceasta drept uzurpare a puterii. Potrivit Legii Supreme, uzurparea puterii în stat reprezintă cea mai gravă crimă împotriva poporului.

https://www.facebook.com/1614474618768735/posts/2641468006069386/?vh=e&d=n