Ilan Șor: poporul să aleagă Procurorul General! Apel către coaliția de guvernare
01/11/2019

Ilan Șor: poporul să aleagă Procurorul General! Apel către coaliția de guvernare

Deputatul Ilan Șor, liderul Partidului Politic „ȘOR” a lansat un apel către coaliția de guvernare pe subiectul desemnării unui nou Procuror General. Șor a anunțat că formațiunea sa a depus o inițiativă în care se propune ca Procurorul General să fie ales de popor.

„Dacă doriți cu adevărat o justiție independentă și o procuratură onestă, dați-le posibilitate oamenilor să aleagă procurorul pe care și-l doresc. Nu-l impuneți pe al vostru, controlat, care să vă satisfacă ambițiile politice personale”, a menționat Șor într-un mesaj video.

Ilan Șor a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă a depus o inițiativă în acest sens.

„Partidul „ȘOR” a chemat toți deputații din Parlament, indiferent de apartenența politică, să susțină această inițiativă, deoarece este singura soluție de depășire a situației”, a declarat Șor.

Liderul formațiunii politice a acuzat coaliția de guvernare că aceasta încearcă să promoveze în funcția de Procuror General o persoană docilă. Șor l-a citat pe președintele american, Abraham Lincoln, care a spus că „poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul”. „Anume asta încercați voi să faceți cu desemnarea noului Procuror General”, a afirmat Șor adresându-se coaliției de guvernare.

Precizăm că, în urma unui concurs public la care au participat 20 de persoane, patru candidați pentru funcția de Procuror General au fost selectați de o Comisie a Ministerului Justiției – Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Conform procedurilor, CSP urmează să selecteze un candidat din cei patru pe care-l va propune pentru aprobare șefului statului. Nu a promovat concursul avocatul Ștefan Grigor, considerat unul dintre favoriții societății civile și a unei părți din Blocul ACUM, parte a coaliției de guvernare. Rezultatele concursului au stârnit un val de critici în presă, iar astăzi ministrul Justiției, Olesea Stamati a anunțat că, în urma nemulțumirilor apărute în spațiul public, Comisia va reevalua rezultatele concursului.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FYHhwqtQyjw&feature=youtu.be