Ilan Șor: În lipsa unor politici viabile din partea guvernării, care să oprească inflația și crizele în lanț, Republica Moldova va intra în faliment
14/05/2022

Ilan Șor: În lipsa unor politici viabile din partea guvernării, care să oprească inflația și crizele în lanț, Republica Moldova va intra în faliment

Republica Moldova trăiește astăzi cele mai complicate vremuri de la independență încoace. Lipsa politicilor și acțiunilor menite să oprească fenomenele și consecințele negative cum sunt inflația, care este în prezent de 27%, precum și creșterea galopantă a prețurilor și a crizelor în lanț va duce, ireversibil, spre falimentul Republicii Moldova. Concluzia aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a atenționat societatea, dar și guvernarea PAS, încă în noiembrie anul trecut, că ne așteaptă o criză de proporții și se impun măsuri urgente. Acestea, însă, întârzie. 

„Litrul de benzină și motorină a ajuns să coste 30 lei, gazul s-a scumpit de trei ori, tariful energiei electrice a crescut și el, unele produsele alimentare s-au scumpit cu 50, 70 sau chiar o sută de procente. Între timp, Guvernul nu ia nicio măsură, nu vrea să asculte de nimeni și îi afundă și mai mult pe oameni în sărăcie. Mizerabilii de la guvernare își bat joc într-un hal fără de hal de oameni și încep să cred că PAS vrea să distrugă Republica Moldova. Altfel nu-mi explic această atitudine disprețuitoare față de oameni și lipsa dotală de acțiuni și viziune”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

Ilan Șor s-a arătat stupefiat și de îndemnul conducerii Moldovagaz către consumatori, de a achita facturile în avans. Asta deși foarte mulți cetățeni încă mai au datorii pentru consumul de gaze naturale în lunile de iarnă, deoarece, după creșterea de aproape trei ori a tarifelor, oamenii nu mai pot face față cheltuielilor.

„Serios, oameni buni? Voi ați întrecut cu totul măsura, ați pierdut cu totul simțul realității. Cum să cereți asemenea lucruri oamenilor? Cum să le ceri să plătească pentru gazul pe care nu l-au consumat când ei nu au bani nici pentru ceea ce au consumat iarna asta! Ce-ați făcut, nebunilor? V-ați intoxicat cu gaz? Mâine, poimâine, la ce să ne așteptăm? Că o să ne cereți să plătim pentru benzina pe care o vom consuma în iulie și lumina pe care o vom consuma în august?”, a menționat Ilan Șor. 

În context, liderul Partidului „ȘOR” a reiterat că atât conducerea Moldovagaz, cât și toată guvernarea PAS ar trebui să demisioneze.

„Moldova e condusă de o guvernare de imbecili ipocriți și fără un elementar bun-simț! Am doar un răspuns pentru șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, la aiureala pe care a propus-o instituția pe care o conduce: DEMISIA! Pleacă până nu te-au scos oamenii în furci de acolo! Prieteni, stimați moldoveni, știu că sunteți obosiți, știu că nu mai aveți puteri să suportați această bătaie de joc. Este momentul să facem tot ce ne stă în puteri pentru a da afară acest guvern de incompetenți și mincinoși! A venit timpul să ne cerem drepturile și să le arătăm că nu ne vom lăsa călcați în picioare. Astăzi, guvernarea PAS nu ne mai reprezintă, ei nu sunt în stare să ne apere drepturile și interesele, de aceea trebuie trimiși acolo de unde au venit! PAS CU PAS ne-au dus de nas și vor să ne distrugă! Nu avem de ce să îi mai răbdăm! Au întrecut cu totul măsura și nu mai au nicio scuză. Au irosit toate șansele de a face și de a demonstra de ce sunt în stare! A venit timpul să plece! Punct.”, a mai scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.