Ilan Șor: Dodon trebuie declarat dușmanul poporului
04/05/2020

Ilan Șor: Dodon trebuie declarat dușmanul poporului

Prin comportamentul său față de problemele țării și ale oamenilor, prin indiferența sa, dar și pentru hoțiile la care s-a dedat, Igor Dodon trebuie declarat dușmanul poporului, menționează președintele Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor. Într-un mesaj video pe contul său de Facebook, Ilan Șor îi recomandă lui Dodon să-și dea demisia, ca să nu ajungă să fie scos în mod rușinos din președinție.

Dodon și „guvernarea lui de buzunar”, care nu au întreprins nimic pentru a preîntâmpina răspândirea noului coronavirus, sunt vinovați că în prezent în Moldova este înregistrată cea mai mare rată de îmbolnăvire, raportată la numărul populației, din întreaga regiune, se fac vinovați pentru că oamenii sunt în prag de înfometare, inclusiv pentru că nu au interzis exportul de cereale, a menționat Ilan Șor.

„Este dușmanul poporului pentru că nu a asigurat medicii cu toate cele necesare pentru a le proteja sănătatea. Este dușmanul poporului pentru că duce Moldova la înfometare”, a spus Șor.

În același timp, deputatul menționează că Dodon nu se mai bucură de încredere nici la Est, nici la Vest, existând riscul ca din cauza lui Moldova să piardă regimul liberalizat de vize cu UE.

Ilan Șor a declarat că primește zilnic sute de mesaje care nu au ce mânca la propriu, cerând în mod imperativ guvernării să ofere venit garantat fiecărei familii de cel puțin 5000 de lei.

Ilan Șor califică drept „adevărat genocid” comportamentul guvernării față de oameni și îi recomand lui Dodon să-și dea demisia ca să nu fie scos din președinție „în mod rușinos”.

În finalul mesajului său, liderul politic se declară convins că actualul regim nu va mai rămâne mult la guvernare și că „împreună vom învinge și coronavirusul și pe principalul dușman al țării și al poporului- Dodon”.