Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni
23/08/2019

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora. Totodată, Ilan Șor menționează că implementarea programului electoral al Partidului Politic Șor, ar fi permis reducerea cheltuielilor populației pentru energia electrică.

Într-o scurtă intervenție live, Ilan Șor „felicită” cetățenii cu „prima realizare serioasă” a actualei guvernări - majorarea tarifelor la energia electrică cu 5,5% - 16%. El amintește că socialiștii, aflați la guvernare, promiteau de fapt reducerea acestor tarife. „Chiar dacă în campania electorală socialiștii strigau și promiteau că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult, vor elimina schemele de corupție și tarifele vor scădea, s-a întâmplat invers”, menționează liderul Partidului Politic ȘOR.

Potrivit acestuia, aceasta este răsplata guvernării pentru încrederea acordată de cetățeni la alegeri. „Astăzi, stimați cetățeni, trebuie să plătiți cu propriii bani pentru încrederea acordată”, a spus Șor.

Totodată, Ilan Șor amintește că programul electoral al formațiunii sale prevedea introducerea monopolului la alcool și țigări, ceea ce ar fi permis acumularea mai multor bani la buget și achitarea de compensații cetățenilor. „Aceasta ar fi permis reducerea prețurilor cu 20%, datorită compensațiilor pe care le-ar fi primit oamenii”, a explicat Ilan Șor.

Totuși, la finalul înregistrării video, el le promite cetățenilor că  „Partidul ȘOR va ajunge la guvernare și voi veți trăi bine”.

Amintim că ANRE a aprobat majorarea tarifelor la energia electrică, deși mai mulți politicieni și experți susțin că dacă ar fi fost eliminate schemele frauduloase la importul energiei, nu ar fi fost necesară creșterea prețurilor.

https://www.facebook.com/1614474618768735/posts/2363497217199801?s=100029165360776&v=e&sfns=mo