Ilan ȘOR de Ziua Independenței Republicii Moldova: Destinul este în mâinile noastre!
28/08/2018

Ilan ȘOR de Ziua Independenței Republicii Moldova: Destinul este în mâinile noastre!

De Ziua Independenței, marcată în data de 27 august, în Orhei a avut loc Marșul Patrioților Moldovei, întitulat ”Pentru Patrie”. Evenimentul a fost organizat sub egida primarului municipiului Orhei, Ilan Șor, la care au fost prezenți peste 20 de mii de oameni din toate colțurile țării.

În cadrul marșului, participanții au adoptat o Rezoluție cu privire la situația în care se află Republica Moldova și acțiunile de mai departe pentru a schimba starea de lucruri. Ideia principală desprinsă din documentul adoptat la Orhei constă în faptul că oamenii au ajuns la concluzia că doar uniți și împărtășind aceleași valori, doar atunci putem vorbi de schimbare, suveranitate și renașterea țării.

«Astăzi este un moment istoric pentru țara noastră când putem întoarce fila neagră a istoriei amare care trebuie să fie o lecție pentru noi toți. Suntem convinși că schimbarea o poate face doar poporul. A venit timpul să ne unim, de dragul țării. Să depunem toate eforturile, indiferent de clasă, vârstă, naționalitate și etnie. Ajunge să fim umiliți și batjocoriți în propria țară. Statul nostru iubit, Moldova, are nevoie acum de patrioți care să dea dovadă de un patriotism pragmatic. Și astăzi, aici, pe pământul istoric al Orheiului, anunțăm o nouă etapă de renaștere a țării noastre Moldova!», - se spune în Rezoluție.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a declarat în timpul marșului că soluționarea problemelor este în mâinile cetățenilor și a nu a partenerilor străini care vin doar cu promisiuni. În acest context, Ilan Șor a îndemnat oamenii să se mobiliezeze și să depună eforturi pentru schimbări. «În scopul pe care îl avem, de a renaște țara, trebuie să ne bazăm doar pe forțele proprii, nimeni nu va întreprinde nimic în locul nostru. Nimeni nu va face ordine în țară, unde pe primul loc să fie pus omul, cetățeanul și valorile sociale! Destinul nostru este în mâinile noastre! Vă felicit cu Ziua Independenței, zi în care începe o nouă etapă în dezvoltarea țării noastre! Țara care suntem obligați să o lăsăm nepoților și strănepoților noștri».

După încheierea părții oficiale a Marșului Patrioților Moldovei ”Pentru Patrie”, organizat cu prilejul celor 27 de ani de Independență, în Orhei a avut loc un program amplu de activități culturale, dedicate acestei sărbători. Oaspeții și participanții la marș au avut parte de un show avia grandios, piloții care au survolat cerul în culorile drapelului de stat. De asemenea, oamenii au putut vedea un show al parașutiștilor din România. În scenă au urcat și zeci de artiști cu renume, printre care Cleopatra și Pavel Stratan, Anastasia Lazariuc, trupa ”Zdob și Zdub”, dar și îndrăgita interpretă Jasmin. Seara a culminat cu un show de focuri de artificii de excepție.