Ilan Șor: Dacă Dodon și Chicu rămân la guvernare nu vom putea călători nu doar în Italia
13/07/2020

Ilan Șor: Dacă Dodon și Chicu rămân la guvernare nu vom putea călători nu doar în Italia

Ion Chicu ar trebui să țină minte că tăcerea e de aur, ca să nu se facă de râs. Așa a comentat liderul Partidului „ȘOR” îndemnul premierului către cetățeni ca să nu viziteze parcul de distracții „OrheiLand”.

După cum a declarat Ion Chicu, „dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem”. El a avut în vedere restricțiile pe care le-a impus Italia cetățenilor străini în legătură cu răspândirea Coronavirusului. Cetățenilor moldoveni și din alte 12 state le este interzis accesul pe teritoriul Italiei.

„Dacă mai rămân la guvernare Chicu și Dodon, n-o să putem merge nu doar în Italia, dar o să ne închidă hotarele toate statele. O să fim ca o zonă de leproși”, a comentat Ilan Șor.

El a amintit că transportul public din Chișinău este plin până la refuz, iar în parcurile și Piața Centrală se adună grupuri mari de oameni și nu este respectată nicio măsură de protecție. „OrheiLand e de vină că guvernul Dodon nu au asigurat Moldova cu teste suficiente, nu au pregătit spitalele și medicii pentru pandemie?”, a întrebat Ilan Șor într-o postare pe contul său de Facebook.

Totodată, el l-a îndemnat pe Ion Chicu să nu caute pe cine să dea vina, dar să lucreze pentru cetățeni. „Apucă-te de lucru măcar în timpul care ți-a rămas. Cel puțin strânge-ți hârțoagele și dezinfectează locul, ca următorul guvern să nu piardă timpul și cu asta”, a punctat liderul Partidului Politic „ȘOR”.

Amintim că poliția a interzis activitatea „OrheiLand”, făcând trimitere la o hotărâre controversată a Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică. Asta chiar dacă administrația parcului a luat măsuri antiepidemiologice fără precedent - vizitatorii au fost asigurați cu măști, toate toboganele și zonele de distracție erau dezinfectate, iar angajații parcului asigurau respectarea distanței sociale. Partidul „ȘOR” a calificat decizia drept politică.

Locuitorii municipiului și raionului Orhei au cerut duminică din nou deschiderea parcului, în cadrul unei acțiuni masive de protest. Ei au adoptat o declarație în care au exprimat vot de neîncredere guvernării, în frunte cu Igor Dodon.