Ilan Șor anunță un proiect de lege care prevede penalizarea politicienilor care nu-și vor respecta promisiunile electorale
01/10/2019

Ilan Șor anunță un proiect de lege care prevede penalizarea politicienilor care nu-și vor respecta promisiunile electorale

Deputații Partidului Politic ȘOR au elaborat un proiect de lege care prevede introducerea unui articol în Codul penal privind pedeapsa cu închisoarea pentru politicienii care nu-și vor îndeplini promisiunile electorale. Liderul formațiunii, Ilan Șor, care a făcut anunțul într-un mesaj video pe contul său de Facebook, a criticat faptul că în Republica Moldova politicienii, cu excepția Partidului Politic ȘOR, nu-și respectă promisiunile electorale, precizând că votul în Parlament a acestui proiect de lege va fi ca o hârtie de turnesol pentru deputați.

„Principalul motiv că oamenii trăiesc greu este că politicienii nu-și respectă promisiunile electorale. Politicienii vin în campanie le promit oamenilor marea cu sarea sunt aleși, după care timp de patru ani nu fac nimic din ceea ce au promis”, a declarat Ilan Șor.

Singurul partid care a procedat altfel decât ceilalți politicieni a fost Partidul Politic ȘOR, care a realizat la Orhei toate promisiunile pe care le-a făcut în fața oamenilor.  „Pentru prima dată în 28 de ani Partidul Politic ȘOR și-a respectat promisiunile. Anume așa Orheiul a ajuns cel mai frumos oraș din țară, deoarece am realizat fiecare promisiune electorală. Noi nu am mințit oamenii”, a precizat Ilan Șor.

 De aceea, deputații Partidului Politic ȘOR vor propune chiar astăzi un proiect de lege care propune  includerea unui articol în Codul penal care să prevadă pedeapsa cu închisoarea a celor care nu și-au îndeplinit promisiunile electorale în timpul exercitării funcției.

„Astfel, fiecare politician nu va face promisiuni pe care să nu le poată realiza și se va ține de cuvânt pentru că nu va vrea să stea la închisoare. Vreau ca cetățenii să vadă care partid este gata să poartă răspundere penală pentru neîndeplinirea promisiunilor electorale și care nu. În urma votului va fi clar cine minte și cine într-adevăr este gata să respecte promisiunile făcute oamenilor”, a declarat Ilan Șor.

În acest context, Ilan Șor a precizat că formațiunea sa își va respecta în continuare fiecare promisiune făcută cetățenilor și a reiterat că el poartă răspundere personală pentru fiecare candidat al Partidului Politic ȘOR

„Eu port răspundere personală pentru fiecare candidat al Partidului Politic ȘOR că va îndeplini ceea ce le-a promis oamenilor. Sunt sigur că dacă politicienii vor începe să se țină de cuvânt, țara noastră va trăi minunat, va trăi așa cum trebuie să trăiască. Promisiunile electorale nu trebuie să rămână doar în campanie. Ele trebuie să fie pentru binele cetățenilor noștri”, a conchis Ilan Șor.

Amintim că deputații Partidului Politic ȘOR au elaborat mai multe inițiative legislative importante, cerute de oameni, precum anularea imunității parlamentare pentru toți deputații, dar acestea nu sunt susținute de actuala majoritate parlamentară.

 

https://www.youtube.com/watch?v=x9mUuWzRnTY&feature=youtu.be