Ilan Șor, propus la funcția de Președinte al Parlamentului
21/03/2019

Ilan Șor, propus la funcția de Președinte al Parlamentului

Președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor, a fost propus de către fracțiunea formațiunii sale la funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Despre aceasta, în cadrul unui briefing organizat înainte de prima ședință a noului Organ Legislativ al țării a anunțat vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber.

„Având în vedere că până acum nu există o claritate cu privire la formarea unei majorități, pentru ca Parlamentul să-și înceapă cât mai repede activitatea sa productivă, propunem ca reprezentantul nostru, președintele partidului, Ilan Șor, să fie ales președinte al Legislativului. Acest lucru va permite să înceapă rapid procesul de elaborare a legilor, dar nu să pierdem timpul cu discuții politice fără sens”, a declarat Tauber.

De asemenea, reprezentanta deputaților în Legislativ din partea Partidului ȘOR a anunțat că fracțiunea parlamentară se va plasa în opoziție și va propune propriile inițiative legislative menite să îmbunătățească rapid calitatea vieții cetățenilor.

„Chiar dacă vom fi deputați în opoziție, vom insista asupra inițiativelor pe care le-am elaborat deja și le vom înainta ca să fie adoptate de Parlament în mod prioritar. Aceste inițiative legislative sunt așteptate de oamenii simpli și suntem convinși că adoptarea lor va schimba în bine situația din țară”, a precizat Marina Tauber.

Printre inițiativele pe care fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să le propună pentru a fi examinate și adoptate în mod prioritar, sunt proiecte de legi de ordin social-economic, inclusiv majorarea semnificativă a pensiilor, anularea impozitelor pentru mărfurile și produsele comercializate în Magazinele sociale, garantarea medicamentelor gratuite pentru pensionari, stimularea creării colhozurilor și susținerea producătorilor autohtoni, etc. De asemenea, fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să propună, în mod prioritar, o inițiativă legislativă privind anularea imunității deputaților.

Amintim că la alegerile parlamentare din 24 februarie Partidul ȘOR a obținut 7 mandate de deputat, devenind astfel unul din cei patru concurenți electorali care au acces în noul Parlament al Republicii Moldova. 5 deputați au fost aleși pe circumscripția națională, iar doi – Ilan Șor și Marina Tauber au obținut victorii incontestabile în circumscripțiile uninominale în care au concurat.