Ilan Șor, despre “eficiența” lui Dodon și Chicu: Belarus nu a introdus restricții, însă situația legată de COVID-19 nu-i așa gravă ca în Moldova
05/05/2020

Ilan Șor, despre “eficiența” lui Dodon și Chicu: Belarus nu a introdus restricții, însă situația legată de COVID-19 nu-i așa gravă ca în Moldova

Despre faptul că măsurile autorităților de la Chișinău privind combaterea răspândirea COVID-19 sunt absolut ineficiente o demonstrează și comparația cu Belarus. Acolo, deși statul nu a restricționat și limitat activitatea economică, situația este mai puțin gravă, constată liderul Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor.

Într-un comentariu pe contul său de Facebook, Ilan Șor face referire la discuția lui Igor Dodon cu președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko. În cadrul discuțiilor, Dodon a apreciat activitatea autorităților belaruse în combaterea coronavirusului. „E și normal să fie așa, în condițiile în care deși Minskul nu a întreprins practic măsuri în acest sens, situația în Belarus, sub anumite aspecte, este cu mult mai bună decât în Moldova. Asta chiar dacă Dodon și Chicu se laudă la televizor că lucrează de dimineață până în noapte, adoptă măsuri, impun restricții, au stopat activitățile economice”, a comentat Ilan Șor.

În Belarus nu a fost limitată activitatea economică, iar țara va fi mai puțin lovită de criză. În schimb, în Belarus incidența deceselor la numărul de locuitori este de 3 ori mai mică decât în Moldova.

„Înțelegeți acum cât de eficiente sunt măsurile adoptate de Dodon și guvernul său? Prin declarațiile sale, Dodon a recunoscut că este un incompetent și nu face față situației, din care cauză situația socială și economică a țării s-a agravat enorm. Pe scurt, a recunoscut că este dușmanul propriului popor!”, concluzionează Ilan Șor.