Ilan Șor, despre „diplomatul” Michalko și cățeii din politica moldovenească, care fac sluj în fața lui, printre care Pavel Filip
19/02/2021

Ilan Șor, despre „diplomatul” Michalko și cățeii din politica moldovenească, care fac sluj în fața lui, printre care Pavel Filip

Șeful delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, se comportă ca un supraveghetor, implicându-se direct în afacerile interne ale țării. Iar politicienii de buzunar, precum liderul PDM, Pavel Filip, și președintele Maia Sandu se întrec în a-i îndeplini ordinele și fac așa cum li se spune. Declarațiile au fost făcute de președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, într-o intervenție video publicată pe pagina sa de Facebook.

Mai exact, Ilan Șor se referă la recentele critici aduse la adresa sa, la unison, de către Peter Michalko și Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi a celor doi. „Un diplomat și un hoțoman care nu a făcut nimic în cariera sa decât ce i s-a spus, nu prea ar avea ce discuta. Singura explicație este că șeful delegației UE vrea ca toți politicienii din Moldova să-i fie obedienți, așa cum e actualul președinte și cățelul Juju (n.r. Pavel Filip), și este deranjat că Ilan Șor și echipa sa nu-i ciugulesc din palmă”, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor s-a referit inclusiv la decizia echipei sale de a semna în favoarea candidaturii Marianei Durleșteanu pentru funcția de prim-ministru, despre care spune că este un profesionist desăvârșit. El menționează că hotărârea de a susține acest candidat a fost luată în interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor, dar contravine intereselor lui Michalko. „Anume acest lucru nu-i place lui Michalko. El vrea ca decizile suverane ale Republicii Moldova să fie luate în biroul lui. Iar orice declarație, acțiune a fiecărui politician moldovean să fie coordonată mai întâi cu el. Michalko se apropie deja de situația când va controla în totalitate țara. Și asta pentru că nu e vorba doar de Juju (n.r. Pavel Filip). Chiar și președintele țării face sluj în fața lui”, a mai declarat Ilan Șor.

De asemenea, liderul Partidului „ȘOR” susține că anume așa se explică atacurile dure din partea lui Peter Michalko, inclusiv cele care încălcă prezumția nevinovăției. „El înțelege foarte bine că nu ne vom umili în fața lui și nu ne vom cere permisiunea de la el. El înțelege că nu vom acționa în interesele unui administrator autoproclamat din afară, ci exclusiv în interesele cetățenilor”, a spus Șor.

Dacă Michalko ar fi vrut să ajute Moldova, ar fi obținut cel puțin jumătate de milion de doze de vaccin anti-COVID, ar fi asigurat finanțarea programelor sociale din bugetul de stat, ar fi sprijinit sectoarele cele mai afectate ale economiei, mai subliniază Șor.