Îl rugăm pe Țîcu să nu substituie CEC-ul Comentariu al serviciului de presă al Partidului ȘOR
27/09/2019

Îl rugăm pe Țîcu să nu substituie CEC-ul Comentariu al serviciului de presă al Partidului ȘOR

Declarația deputatului, reprezentantul coaliției PSRM-ACUM, Octavian Țîcu, difuzată pe rețelele de socializare și în care cere să interzicerea utilizării imaginii liderului formațiunii, deputatul Ilan Șor în campania electorală a candidaților partidului, este nimic altceva decât un element al propriei campanii electorale și o tentativă de a-și face PR pe seama unei personalități cunoscute.

Domnul Țîcu, în calitatea sa de deputat, ar trebui să înțeleagă niște lucruri elementare: nu are niciun drept să facă presiuni asupra organelor puterii locale, în acest caz fiind vorba de Primăria capitalei, și, cu atât mai mult, asupra Comisiei Electorale Centrale. Statutul de deputat nu-i oferă acest drept, și nici dreptul la calomnie, ca să substituie justiția numind alte persoane criminali, sau să le dicteze oponenților forma și conținutul campaniei electorale.

Înțelegem că ocupându-se cu boxul și filologia, lui Octavian Țîcu îi rămâne puțin timp pentru a-și spori cunoștințele juridice. De aceea, îi propunem să evite declarațiile publice, care îl pun într-o lumină proastă și chiar pot deveni subiectul unei cereri de chemare în judecată. Totuși, el își reprezintă alegătorii, cetățeni ai Republicii Moldova, și ar trebui să o facă în mod destoinic.