Igor Dodon, ironizat de către un deputat al Partidului „ȘOR” în pamfletul „Căpitanul-kuliok”
28/05/2020

Igor Dodon, ironizat de către un deputat al Partidului „ȘOR” în pamfletul „Căpitanul-kuliok”

Deputatul Partidului „ȘOR”, Igor Himici, a scris un pamflet politic în care îl ironizează pe Igor Dodon. Filmulețul satiric a fost publicat de parlamentar pe pagina sa de Facebook.

Pamfletul descrie cariera politică a lui Igor Dodon, care, mai întâi, l-a servit pe Voronin în calitate de coock, iar apoi, pentru un „kuliok” și-a schimbat căpitanul”, votând pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte.

Textul satiric al deputatului ia în derâdere decizia lui Dodon de a deveni el însuși „căpitan” pentru „a aduna de la toți kulioace”.

În pamfletul său, Igor Himici scrie și despre „epidemiile de pe navă” și nemulțumirile „pasagerilor”, care, în cele din urmă, s-au ridicat din genunchi și l-au „debarcat pe căpitanul corabiei”.

Președintele Igor Dodon este poreclit în ultima vreme „președinte-kuliok”. Porecla i-a fost dată de internauți după ce în spațiul public au apărut imagini video în care Vlad Plahotniuc, fostul lider al PD, îi propune lui Dodon o sacoșă cu bani.

Recent, Partidul „ȘOR” a desfășurat o acțiune de protest anticorupție lângă Președinție. Manifestanții și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu comportamentul lui Igor Dodon, lăsând în preajma instituției zeci de „kulioace” – ca simbol al corupției șefului statului.

https://www.facebook.com/watch/?v=3084467088277639