Fracțiunea ȘOR cere vot online sau în scris pentru Vitiuc și Himici
20/07/2020

Fracțiunea ȘOR cere vot online sau în scris pentru Vitiuc și Himici

Fracțiunea Parlamentară a Partidului Politic “ȘOR” i-a cerut conducerii Parlamentului să organizeze votarea online sau în scris pentru deputații Vladimir Vitiuc și Igor Himici, care nu s-au putut prezenta astăzi la ședință, fiind testați pozitiv cu COVID-19.

“Fracțiunea parlamentară solicită în regim de urgență de a examina posibilitatea votării online sau în scris pentru deputații Vladimir Vitiuc și Igor Himici”, i-a cerut Marina Tauber, secretara fracțiunii Partidului ȘOR, Zinaidei Greceanîi, într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului.

Deputata face trimitere și la precedentul Ilie Ilașcu, din anul 1999, când președintele Parlamentului de la acea vreme, Dumitru Diacov a prezentat în Legislativ o scrisoare a lui Ilașcu prin care acesta își dă votul pentru guvernul Sturza

“Sperăm că această guvernare măcar în ceasul al 12-lea va da dovadă de mai multă corectitudine, profesionalism și nu va continua ilegalitățile pe care le tot comite astăzi”, a scris Marina Tauber pe facebook.

Reamintim că deputații Vladimir Vitiuc și Igor Himici au fost testați pozitiv cu noul coronavirul și s-au izolat la domiciliu pentru tratament.