Fracțiunea Partidului ȘOR despre moțiunea împotriva Guvernului: Nu vom participa la jocurile politice, ne abținem de la vot
12/11/2019

Fracțiunea Partidului ȘOR despre moțiunea împotriva Guvernului: Nu vom participa la jocurile politice, ne abținem de la vot

Partidul Politic „ȘOR” se va abține de la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Despre acest fapt a anunțat în plenul Parlamentului, liderul fracțiunii Partidului ȘOR, Denis Ulanov.

„Nu vom accepta să fim antrenați în jocurile politice, care nu au nimic în comun cu reforma justiției, astfel că ne vom abține de la vot pe acest proiect”, a declarat Ulanov.

Liderul fracțiunii Partidului ȘOR a acuzat coaliția de guvernare  că jocurile politice care se fac în contextul selectării procurorului general au împins țara într-o nouă criză politică și economică.

În discursul său, Ulanov a menționat că nu poate fi un procuror general independent, în condițiile în care guvernul și ministrul justiției încearcă să și-l subordoneze.

Ulanov s-a arătat convins că alegerile anticipate parlamentare se vor desfășura în timpul apropiat, iar cetățenii vor face o alegere corectă.

Precizăm că, astăzi, Parlamentul dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu pe fundalul tensiunilor apărute între componentele coaliției de guvernare PSRM-ACUM.

Amintim că, anterior, liderul Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor, declarat în contextul selectării procurorului general că formațiunea politică pe care o reprezintă optează pentru alegerea unui procuror general de către popor.