Fracțiunea Partidul ȘOR declară că majoritatea parlamentară îi încalcă drepturile
25/06/2019

Fracțiunea Partidul ȘOR declară că majoritatea parlamentară îi încalcă drepturile

 

  1. Majoritatea parlamentară continuă politica sa de haos și ilegalități, care a început chiar odată cu formarea noii puteri. Una din principalele ținte ale represiunilor și atacurilor este fracțiunea de opoziție Partidul ȘOR. Deputații noștri nici nu au fost invitați la ședința plenară din 8 iunie, la care noua majoritate parlamentară, în regim de pompieri, a numit noua putere. Toate ședințele care au urmat după 8 iunie de asemenea au fost convocate cu încălcări grave ale Regulamentului Parlamentului, fără respectarea termenului necesar pentru informarea deputaților cu ordinea de zi.  Mai mult ca atât, sunt încălcate flagrant drepturile fracțiunilor de a delega reprezentanții săi în organele de lucru ale Parlamentului. Majoritatea parlamentară face orice pentru a crea la maxim condiții cât mai neconfortabile pentru opoziție. Fracțiunea Partidului ȘOR este practic exclusă din activitatea parlamentară normală. Sunt ignorate și încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători pe care deputați fracțiunii Partidul „ȘOR” îi reprezintă în legislativ.
  1. Haosul și fărădelegile comise în Parlament și din administrația publică centrală se transpun în toate sferele vieții și, de facto, aprofundează criza politică provocată de politicieni iresponsabili. În aceste condiții, deputații noștri poartă un dialog activ și consultări atât în interiorul partidului cu liderii teritoriali, dar și cu simpli cetățeni – alegători din toate colțurile țării, pentru a elabora o poziție oficială a partidului. În prezent, aceste consultări sunt la etapa finală, iar rezultatele lor vor fi luate în calcul la elaborarea poziției partidului și fracțiunii privind acțiunile sale ulterioare.
  1.  Înainte de a ne decide poziția, având în vedere consultările menționate, dar și atrăgând atenția la situația creată și presingul agresiv al majorității parlamentare, fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să desfășoare o ședință extinsă a fracțiunii, în următoarele zile, cu participarea reprezentanților conducerii Partidului ȘOR,  la care va fi elaborată decizia privind tactica și strategia fracțiunii, inclusiv forma de activitate în organul Legislativ suprem, precum și formele de apărare a drepturilor deputaților noștri, și ale celor câteva zeci de mii de membri de partid și celor peste 117 mii de alegători.


Fracțiunea va anunța deciziile luate în următoarele zile.


25 iunie 2019