Fracțiunea Partidului ȘOR atrage atenția asupra încălcării drepturilor opoziției
03/07/2019

Fracțiunea Partidului ȘOR atrage atenția asupra încălcării drepturilor opoziției

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR anunță că rămân în opoziție și vor desfășura o activitate mult mai amplă ca până acum. Chiar dacă actuala majoritate parlamentară încearcă să pericliteze activitatea deputaților din opoziție, ei dau asigurări că vor insista ca parlamentarii să susțină proiectele sociale și de infrastructură, menite să îmbunătățească condițiile de trai ale cetățenilor. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă de către deputatul Denis Ulanov.

”Astăzi, în condițiile venirii la putere a ”coaliției monstruoase” sau cum mai este numită ”alianța național-socialistă”, fracțiunea noastră parlamentară nu că trebuie să fie în opoziție, dar să fie destul de activă și să lupte, în sensul bun al cuvântului. Înțelegem că Partidul ȘOR nu place multora și nu este comod. Mulți au început să ne urască și să ne invidieze pentru succesele noastre”. 

Deputații au mai declarat că vor urmări cu atenție activitatea coaliției din Legislativ și vor scoate la iveală toate neregulile.

Vrem să avertizăm că nu vom fi doar o opoziție care se apără. Nu. Vom expune în mod activ toate nelegiuirile autorităților. Suntem suficient de informați și pregătiți pentru a dezvălui motivele ascunse și interesele diferitelor acțiuni și decizii pe care noul guvern le va lua, inclusiv majoritatea parlamentară, pentru cetățeni. Deja vedem că o serie de decizii pe care le fac nu au doar o componentă politică, ci și interese personale și de grup”.

La fel, deputații Partidului ȘOR o învinuiesc pe Maia Sandu de ingerință directă în activitatea instituțiilor de drept.

”Astăzi, noua conducere, reprezentată de prim-ministrul Maia Sandu, controlează direct sistemul judecătoresc și pune presiune pe instituțile de drept ale statului. Sandu, din funcția de premier, dictează, în mod deschis, magistraților ce trebuie să facă, pe cine să urmărească și pe cine să elibereze. Solicităm să fie analizată această situație și să oprim încălcarea principiului separării puterilor în stat și a independenței sistemului judiciar”.

În urma alegerilor parlamentare din februarie curent, Partidul ȘOR a obținut 7 mandate de deputat.