Fracțiunea Partidului ȘOR are un nou deputat
23/08/2019

Fracțiunea Partidului ȘOR are un nou deputat

Curtea Constituțională a validat vineri, 23 august, mandatul de deputat din partea Partidului Politic „ȘOR”, a candidatului supleant pe lista formațiunii, Igor Himici.

Igor Himici, în vârstă de 44 de ani, este specialist în mai multe domenii. A absolvit școala muzicală la specialitatea vioară. A făcut prestigioasa Școală Militară Suvorov din Moscova, dar a absolvit și Facultatea juridică la ULIM. În anul 2009 a devenit laureat al titlului onorofic „Artist Emerit al Republicii Moldova”. A fost consilier pe domeniul culturii al fostului primar de Orhei, liderul Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor.

Igor Himici s-a declarat mândru de faptul că este parte a echipei Partidului Politic ȘOR și că va avea posibilitatea să reprezinte interesele cetățenilor în Parlament. „Sunt mândru că sunt parte a echipei Partidului Politic ȘOR. Mă mândresc că liderul Partidului, Ilan Șor, mi-a oferit această încredere și mă bucur că voi reprezenta interesele cetățenilor țării noastre”, a declarat Igor Himici.

El a fost însoțit la Curtea Constituțională de deputatul fracțiunii, vicepreședintele Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, care și-a felicitat noul coleg din Parlament. „Igor Himici este om de creație, care a contribuit foarte mult la dezvoltarea culturii și este persoana care vine în Parlament ca să creeze lucruri frumoase și nu ca să distrugă, așa cum fac cei din majoritatea parlamentară. Igor Himici are mai multe capacități, talente și experiențe și va lucra în echipa noastră asupra dezvoltării țării noastre”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, ea a menționat că fracțiunea Partidului ȘOR, chiar dacă are doar 7 deputați, va avea o contribuție importantă pentru dezvoltarea Republicii Moldova, făcând o comparație cu actualul premier armean Nikol Pashinyan, care cu aproximativ aceeași susținere populară a făcut o revoluție de catifea în țara sa. „Suntem 7 deputați, dar am convins și am demonstrat că putem crea lucruri frumoase. Faptul că avem un nou membru al echipei înseamnă că începe o filă nouă în istoria fracțiunii Partidului ȘOR și vom merge, în sensul pozitiv al cuvântului, la revoluția de catifea”, a spus ea.

Fiind întrebată despre prezența lui Ilan Șor în Parlament, Marina Tauber a menționat că liderul formațiunii sale realizează de la distanță mai multe lucruri decât mulți deputați în Parlament. „Ilan Șor a făcut cu mult mai mult decât cei care stau în Parlament și participă la ședințe. Suntem mândri de liderul nostru”, a declarat Marina Tauber.

Amintim că Igor Himici o va înlocui în Parlament pe Maria Albot, care și-a depus mandatul la sfârșitul lunii iulie, dânsa preferând să acorde mai mult timp Fundației de binefacere „Miron Shor”, lucru de care s-a ocupat și până la alegerile parlamentare.