Fracțiunea Partidului ȘOR a primit „lănțișorul prietenii” în cadrul unui important proiect sportiv mondial
22/05/2019

Fracțiunea Partidului ȘOR a primit „lănțișorul prietenii” în cadrul unui important proiect sportiv mondial

Echipa Republicii Moldova care va reprezenta țara în renumitul proiect la nivel mondial -  „Fotbal pentru Prietenie”, a înmânat fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR” „lănțișorul prieteniei”, în semn de gratitudine pentru susținerea oferită dezvoltării sportului în Republica Moldova. Lănțișorul, care simbolizează nouă valori ale sportului, dar și ale umanismului în general, este oferit anual celor mai importante personalități din lume.

Echipa Republicii Moldova, compusă din cinci membri – trei copii fotbaliști și un antrenor - a avut o întrevedere cu reprezentanții fracțiunii Partidului Politic „ȘOR” în Parlament, cu puțin înainte de deplasarea la Madrid, unde vor participa la festivitatea de deschidere a finalei Ligii Campionilor. În conformitate cu tradițiile proiectului, în ajunul plecării, copiii oferă înainte de a pleca la tabăra internațională „lanțurile prieteniei” care simbolizează cele nouă valori precum Solidaritatea, pacea, Corectitudinea, Egalitatea, Victoria, etc. În acest an, echipa Republicii Moldova i-a oferit „lănțișorul prieteniei” fracțiunii Partidului ȘOR. 

Reprezentanții fracțiunii Partidului ȘOR i-au felicitat pe membrii echipei Republicii Moldova în acest prestigios proiect și au dat asigurări că vor sprijini și în continuare domeniul sportului, în mod special pe tinerii sportivi. „Susțin și vă încurajez să practicați sportul. Voi sunteți viitorul acestei țări și ne promovați la nivel mondial”, a menționat deputatul Partidului ȘOR, vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, care a practicat sportul profesionist.

De asemenea, deputatul Petru Jardan a menționat importanța sportului pentru dezvoltarea nu doar a fiecărei persoane în parte, dar și a fiecărei națiuni. „Ambasadorul Nr.1 în lume al Republicii Moldova este sportul”, a remarcat oficialul.

Marina Tauber și Petru Jardan le-au făcut o excursie copiilor în Parlament, iar la finalul întrevederii le-au oferit cadouri – genți, maiouri și chipuri cu logo-ul echipei „Milsami” Orhei și au semnat mingi.

Proiectul „Fotbal pentru Prietenie” este cea mai mare tabără fotbalistică din lume la care participă copii 12-13 ani în echipe mixte, din 211 țări și regiuni ale lumii, susținut de FIFA, UEFA, Gazprom.

Delegația Republicii Moldova, formată din patru copii și un antrenor, a fost selectată în baza criteriilor concursului și va participa la festivitatea de deschidere a finalei Ligii Campionilor de la Madrid din 1 iunie, care coincide în acest an cu Ziua Mondială a Copilului.