Fracțiunea Partidului ”ȘOR” propune anularea imunității parlamentare
21/03/2019

Fracțiunea Partidului ”ȘOR” propune anularea imunității parlamentare

Deputații Parlamentului Republicii Moldova trebuie lipsiți de imunitatea parlamentară, pentru a putea răspunde în fața legii. O astfel de inițiativă legislativă a fost prezentată de vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, deputat în Parlament, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă, înainte de începerea ședinței legislative. Tauber a menționat că proiectul de lege propus de fracțiune va fi examinat, în scurt timp, de Legislativ.

 «În opinia noastră, deputatul, ales de popor, nu trebuie să facă abuz de imunitatea parlamentară. Acest lucru îi vizează pe toți aleșii poporului, inclusiv pe cei din Partidul ”ȘOR”. Pe exemplul propriu, vrem să demonstrăm că noi nu ne temem de responsabilități și am venit în Parlament nu pentru beneficii. Deputații trebuie să fie alături de popor și la același nivel», a declarat Marina Tauber.

Precizăm că în campania electorală, reprezentanții Partidului ”ȘOR” s-au angajat ca printre primele acte legislative aprobate în noul Legislativ să fie anularea imunității parlamentare și atragerea la răspundere penală a aleșilor poporului pentru nerespectarea promisiunilor făcute alegătorilor în campania electorală.

Fracțiunea Partidului ”ȘOR” în Parlament numără șapte deputași aleși pe circumscripțiile uninominale, dar și pe lista națională de partid.