Fracțiunea Partidului ȘOR insistă asupra respectării drepturilor sale în Parlament
29/11/2019

Fracțiunea Partidului ȘOR insistă asupra respectării drepturilor sale în Parlament

Fracțiunea Partidului “ȘOR” a refuzat propunerea de a conduce comisia mediu și dezvoltare regională după ce a fost lipsită, ilegal, de dreptul a conduce comisia pentru drepturile omului.

La ședința Parlamentului de astăzi, în timpul examinării proiectului de hotărâre privind modificarea numărului și componenței nominale ale comisiilor permanente, reprezentantul Partidului “ȘOR”, deputatul Petru Jardan, a declarat că după alegerile parlamentare, la formarea structurii noii componențe a Parlamentului, fracțiunii Partidului “ȘOR” îi revenea conducerea comisiei pentru drepturile omului.

 

Însă pentru că fracțiunea a fost lipsită ilegal de acest drept, iar reprezentantul său nu a fost ales în funcția de președinte al acestei comisii, fracțiunea Partidului “ȘOR” refuză să accepte  propunerea de a conduce alte comisii.

 

"Dacă nu se respectă această decizie, de partajare  a funcției de președinte a Comisiei pentru Drepturile Omului Partidului "ȘOR", pentru a nu crea impedimente în activitatea altor comisii, dorim să menționăm că refuzăm la oricare altă funcție de președinte din alte comisii", a declarat Jardan.

 

Reamintim că, după alegerile parlamentare, la formarea organelor de conducere și de lucru, Partidului “ȘOR” i-a revenit conducerea Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, însă plenul Parlamentului a refuzat să voteze candidatura Marinei Tauber.  După aceasta, fracțiunea Partidului “ȘOR” a rămas fără conducerea acestei comisii. De asemenea, potrivit unei declarații a reprezentanților Partidului “ȘOR”, fracțiunea a fost lipsită de dreptul legal de a participa în delegații internaționale, comisii parlamentare speciale, dar și în alte structuri ale organului legislativ.