Fracțiunea Parlamentară a Partidului “ȘOR” insistă să participe la ședința Legislativului
20/07/2020

Fracțiunea Parlamentară a Partidului “ȘOR” insistă să participe la ședința Legislativului

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” condamnă vehement decizia anunțată cu puțin timp în urmă de conducerea Legislativului de a condiționa accesul deputaților formațiunii noastre în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19. Partidul Politic „ȘOR” califică această decizie nemaiîntâlnită în istoria parlamentarismului moldovenesc - de a interzice accesul deputaților în clădirea parlamentului - drept un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” își anunță intenția de a participa la ședința de luni a Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Deputații Partidului „ȘOR” sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului.

De asemenea, ca soluție de compromis, fracțiunea Partidului „ȘOR” propune organizarea ședinței în regim online.
În același timp, Partidul „ȘOR” îi recomandă conducerii parlamentului să examineze și precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Nichiforciuc, când a fost anunțată carantină pentru două săptămâni. Respectiv, și în această situație, ședința Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toți deputații. Îndemnăm toate fracțiunile parlamentare să insiste de asemenea pe amânarea acestei ședințe a Parlamentului.

Totodată, fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” își exprimă nedumerirea față de graba cu care se încearcă organizarea ședinței Parlamentului. Nu există niciun dubiu că ședința a fost anunțată intenționat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaților fracțiunii „ȘOR”. Guvernarea înțelege că a pierdut controlul.

Partidul Politic „ȘOR” reiterează poziția că actualul guvern trebuie demis pentru că s-a dovedit absolut iresponsabil și incompetent și va susține formarea unui Cabinet de Miniștri profesionist, cu un program de guvernare în măsură să scoată țara din criză și să facă față situației pandemice.