Experți: protestele organizate la „OrheiLand” au fost firești și chiar necesare
30/07/2020

Experți: protestele organizate la „OrheiLand” au fost firești și chiar necesare

Protestele organizate împotriva abuzurilor guvernării care au periclitat activitatea „OrheiLand”, cel mai mare parc de distracții din Moldova, au fost firești și chiar necesare, în opinia mai multor experți intervievați de compania iData, care a prezentat joi, 30 iulie, rezultatele unui sondaj.

Pe lângă cercetarea sociologică tradițională, iData a realizat și un sondaj printre experți, care au fost chemați să răspundă la mai multe întrebări de actualitate, una dintre ele ținând de situația legată de „OrheiLand”, și anume presiunile guvernării pentru închiderea parcului și protestele organizate cu susținerea Partidului „ȘOR”.

Mai mulți experți au spus că acțiunile Partidului „ȘOR”, în acest context, au fost chiar necesare.

„În opinia experților, protestul reprezentanților Partidului „ȘOR” a fost necesar pentru a manifesta interesul și grija membrilor de partid față de închiderea parcului, cât și riscul de a lipsi cetățenii de o zonă de agrement. Unii experți au afirmat că Partidul „ȘOR” a avut tot dreptul să organizeze un protest pașnic”, a declarat directorul companiei, Mihai Bologan.

„Este un protest firesc pe care dacă nu îl făceau nu ar fi fost înțeles oamenii. Dacă parcurilor din Chișinău nu le-au fost impuse restricții, nu ar fii trebuit să existe restricții nici pentru „OrheiLand”, au comentat unii experți.

Amintim că guvernarea a impus în mod tendențios restricții pentru activitatea „OrheiLand”, în pofida faptului că administrația acestuia a asigurat măsuri sporite de protecție pentru vizitatori și angajați. Partidul „ȘOR” a susținut câteva ample acțiuni de protest organizate de cetățeni împotriva abuzurilor guvernării.