Europarlamentarul, PPE, Fulvio Martusciello, și-a exprimat neîncrederea față de raportul KROLL
23/01/2018

Europarlamentarul, PPE, Fulvio Martusciello, și-a exprimat neîncrederea față de raportul KROLL

Europarlamentarul, membrul celui mai mare grup politic din cadrul Parlamentului European, PPE, șeful delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Israel, Fulvio Martusciello, aflat în vizită în Moldova  în cadrul delegației reprezentative, și-a exprimat propria opinie despre rapoartele KROLL privind investigarea furtului "miliardului".

Răspunzând la o întrebare adresată de jurnaliști în cadrul interviului desfășurat la finele Mesei Rotunde, organizate recent de Primarul Ilan ȘOR, europarlamentarul  a declarat: "Am citit informațiile distribuite de această agenție privată (KROLL): nu trebuie să uităm că aceasta este doar o agenție privată, iar concluziile ei nu pot fi decisive. Ultimul cuvânt ar trebui să fie cel al instanțelor de judecată. Iar opinia unei structuri private trebuie să rămână privată.”

“În special, având în vedere circumstanțele - presiunea asupra partidului și liderului din partea mass-media și a diferitelor grupuri politice". 

Deputatul European s-a aflat în Republica Moldova în cadrul unei delegații reprezentative, din care au făcut parte  5 deputați ai Parlamentului European din cadrul PPE, precum și asistenții și experții acestora. Delegația a fost invitată de Primarul de Orhei, Ilan ȘOR, și a participat la masa rotundă care a avut loc la 21 ianuarie la Orhei.

 Reamintim că delegația Partidului ȘOR a vizitat Parlamentul European în luna iunie a anului trecut. În cadrul acelei vizite, au avut loc zeci de întâlniri cu deputați ai Parlamentului European din diferite grupuri politice și partide și au fost încheiate acorduri privind cooperarea ulterioară. Reprezentanții lui Ilan ȘOR au invitat, în numele liderului său, deputații europeni să viziteze Orheiul. Ulterior au avut loc mai multe întâlniri ale reprezentanților Partidului ȘOR cu deputații europeni, inclusiv vizita lui Ilan ȘOR la Parlamentul European.