Europarlamentar către ȘOR:
24/01/2018

Europarlamentar către ȘOR: " Vă vom ajuta în soluționarea obiectivă a scandalului bancar”

Primarul orașului Orhei, liderul Partidului “ȘOR”, Ilan ȘOR, a avut o întrevedere cu deputatul ceh din Parlamentul European, care reprezintă grupul politic - Partidul Popular European, Tomas Zdechovsky.

Părțile au discutat despre perspectivele dialogului interparlamentar, mai multe aspecte cu referire la integrarea europeană, precum și implementarea reformelor de modernizare și dezvoltare a Republicii Moldova.

În acest context, Tomas Zdechovsky a apreciat înalt dezvoltarea orașului Orhei, care, în ultimii doi ani, a devenit lider în implementarea proiectelor de infrastructură, sociale și culturale printre orașele Republicii Moldova.

Mai mult, Europarlamentarul ceh s-a alăturat opiniei colegilor din Partidul Popular European, menționând că Partidul “ȘOR” este una dintre puținele formațiuni politice, care pune în aplicare standardele europene în viața de zi cu zi a cetățenilor.

În cadrul discuțiilor, un subiect aparte a vizat scandalul bancar.

Menționăm că, Tomas Zdechovsky este membru al comitetului de control bugetar al Parlamentului European, care a organizat audieri speciale pe această temă.

Astfel, urmare a discuțiilor și informațiilor oferite de Ilan ȘOR, deputatul european a dat asigurări că, personal, va studia aprofundat cauzele și consecințele scoaterii fondurilor din sistemul bancar din Moldova, precum și gradul de implicare în această crimă a anumitor persoane publice. „Cu siguranță vom contribui la înțelegerea și rezolvarea obiectivă a acestui caz", l-a asigurat pe Ilan ȘOR, reprezentantul Partidului Popular European, Tomas Zdechovsky.