Echipa Partidului „ȘOR” a făcut o nouă donație Spitalului Raional Orhei
30/04/2020

Echipa Partidului „ȘOR” a făcut o nouă donație Spitalului Raional Orhei

Deputați din partea Partidului „ȘOR” și reprezentanți ai administrației raionului și municipiului Orhei au inspectat Spitalul Raional Orhei pentru a se documenta la fața locului asupra situației la zi. Ei au făcut și o nouă donație de mijloace de protecție și echipamente medicale.

La Spitalul din Orhei, președintele raionului, Dinu Țurcanu, primarul Pavel Verejanu și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber s-au interesat care sunt necesitățile instituției și ale angajaților, cum este organizat și cum decurge procesul de tratare a bolnavilor de Covid-19.

Oaspeții au donat un set de bonete, botoșei de unică folosință și lămpi bactericide solicitate anterior de administrația instituției. Asta după ce săptămâna trecută, autoritățile de la Orhei au donat spitalului 420 de halate impermeabile pentru cadrele medicale.

Directorul interimar al Spitalului, Andrei Stratulat, și-a exprimat recunoștința față de liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor care contribuie constant și esențial la organizarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției în Orhei.

Marina Tauber a dat asigurări că Partidul „ȘOR” va oferi și în continuare suport spitalului, alături de echipa formațiunii din Consiliul Raional și Primăria Orhei.

„În lupta cu acest virus trebuie să se angajeze întreaga comunitate, nu trebuie să lăsăm toată povara pe umerii medicilor”, a spus Marina Tauber.

La sfârșitul lunii martie, echipa Partidului „ȘOR” de la Orhei a donat instituției curative un lot important format din echipamente de protecție și dezinfectanți. Acestea au fost procurate dintr-o donație generoase de 1 mil. de lei, oferită raionului Orhei de Fundația „Miron Shor”. Liderul partidului, Ilan Șor a venit cu inițiativa cazării gratuite a medicilor în hotelul „Codru” din Orhei. Autoritățile locale, susținute de conducerea Partidului „ȘOR”, au organizat transport gratuit pentru cadrele medicale din raion și au desfășurat mai multe măsuri antiepidemice de amploare în localitățile raionului.