Discursul deputatului Marina Tauber la încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului
31/07/2019

Discursul deputatului Marina Tauber la încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului

Doamnelor și domnilor deputați,

Dragi colegi,

Am venit să dau câteva detalii referitor la replica domnului Lilian Carp, care a fost făcută în una dintre ședintele precedente. Eu am planificat să fac acest lucru în Plenul Parlamentului, dar dat fiind faptul că de fiecare dată ne sunt deconectate microfoanele și mereu suntem în imposibilitate să vorbim și să răspundem la astfel de replici dure, precum a avut loc din partea domnului Lilian Carp, totuși am luat decizia să vin în fața presei și să comentez cele spuse de dumnealui

Incidentul ar putea fi calificat doar ca unul deosebit de grav! Mai ales dacă vorbim despre ședințele plenare ale Parlamentului, care sunt urmărite de oamneii care ne-au votat și ne-au ales pentru inițierea proiectelor de lege și implementarea proiectelor impotante pentru populație.

Însă insul care s-a smiorcăit în fața noastră s-a prezentat ca un personaj ridicol, dar și brutal în același timp! Acesta și-a pierdut aproape iremediabil echilibrul psihologic în momentul declanșării sale deloc onorabile.

Este vorba, stimați reprezentanți ai mass-media , despre o ieșire a alesului poporului – a fostului liberal și deocamdată actualul „acumist”, Lilian Carp.

Dânsul, fiind cuprins de o tulburare spontană, a cărei cauze încă nu au fost stabilite de specialiști, a lansat în adresa mea câteva insinuări cu totul deplasate! Am tot temeiul să le calific drept o tentativă gravă de defăimare publică și de răspândire a unor zvonuri nefondate.

Trec peste grosolăniile ce au curs din vocabularul colegului nostru Carp, nu Înainte, însă, de a face următoarele două precizări:

PRIMA PRECIZARE - colegii noștri juriști examinează ieșirea josnică a domnului Carp pentru a decide dacă acest caz ține de competența instanței de judecată sau de domeniul psihiatriei;

A DOUA PRECIZARE - ceea ce a făcut domnul Carp ne vorbește despre un fenomen care depășește cu mult importanța și personalitatea acestuia! Este vorba despre disprețul față de justiție și față de ideea de legalitate, care domnește în mințile unor exponenți ai actualei majorități parlamentare! Asta se referă, din păcate, atât la unii lideri politici, cât și la unele figuri mai marginale. Ne-am deprins deja cu toții că atât fruntașii guvernării, la fel ca și unii tipi periferici ai majorității parlamentare, își permit periodic să dea indicații procurorilor, judecătorilor, nesocotesc regulamentul parlamentului, principiul separației puterilor în stat și etc. Faptul că, de exemplu, Lilian Carp a făcut o interpelare adresată organele justiției, încălcând astfel articolul 122 din Regulamentul Parlamentului, este o dovadă clară a obrăzniciei, dar și a ignoranței politice și juridice, ca să nu mai vorbim despre partea etică a lucrurilor.

Replica mea domnului Carp va fi, deocamdată, aceasta:

Stimate Domnule Deputat Carp,

faptul că am fost acționar al unei bănci și faptul că am avut un credit, care a fost demult restituit integral, nu-i dă dreptul nimănui să inventeze acuzații pentru care, repet, ar putea fi adus fie în fața judecătorilor, fie în fața psihiatrilor!

Nu mai este mult până când jocul murdar practicat de unii alde Carp, adică răspândirea în societate a unei mitologii intenționat eronate privind vinovații și imaculații „FURTULUI MILIARDULUI”, va deveni ridicol!

Atunci când nu veți mai avea ce inventa, atunci când veți ajunge să vă încurcați în propriile voastre falsuri, vor începe să iasă la iveală foarte multe informații importante pentru fondul cauzei. Iar noi vom avea grijă ca asta să se întâmple nu doar eficient, ci și foarte spectaculos.

Deocamdată, însă, dacă și altcineva dintre bărbații fără demnitate de bărbat din majoritate simte că ar putea avea la un moment dat un acces similar celui care l-a chinuit vinerea trecută pe domnul Carp, ar face bine să se adreseze din timp la specialiștii în domeniu! Or, prevenția e preferabilă tratamentului. Însă eu sper că domnul Carp este un caz izolat și că ceilalți bărbați din Parlament au suficientă demnitate.

Așa dar, stimați reprezentanți ai majorității, dar mai cu seamă stimați bărbați din forul legislativ! Vă îndemn să dați dovadă de demnitate, de bărbăție, de cumsecădenie! Nu le urmați exemplul acelor masculi din parlament care se exprimă nedemn, nu-și pot stăpâni accesele de misoginism și dau frâu liber unor emoții de nemernic.

Timpul este tatăl oricărui adevăr!

Nu vă grăbiți să afirmați azi ceea ce ați putea regreta mâine!

Eu Vă garantez, că în cel mai scurt timp o să discutăm și o să Vă demonstrez documentul care confirmă faptul că acești bani nu au fost furați, precum a spus domnul Lilian Carp, dar au fost rambursați în totalitate.

Dar aici îmi pun altă întrebare, cum ve-ți demostra fatul că ocupând diverse funcții în stat nu ați luat mită. A venit timpul să Vă aduceți aminte de aceste momente, iar dacă nu, noi Vă vom împrospăta memoria.