Tauber: Procuratura Anticorupție a confirmat că pe compania soțului Zinaidei Grecianâi a fost deschis dosar penal
17/10/2019

Tauber: Procuratura Anticorupție a confirmat că pe compania soțului Zinaidei Grecianâi a fost deschis dosar penal

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, susține că presiunile la care este supus Partidul Politic „ȘOR” și exponenții acestuia sunt rezultatul răfuielii unor exponenți ai actualei coaliții de guvernare, acțiuni organizate de președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM, și Zinaida Greceanâi, președinta Parlamentului și președinta PSRM. Astfel, guvernarea urmărește să reducă la tăcere un partid de opoziție. 

Într-un briefing la Parlament, Tauber a acuzat-o pe Greceanâi de faptul că anume ea ar sta în spatele inițierii ridicării imunității parlamentare celor două deputate din Partidul „ȘOR” și reținerea ulterioară a acestora. Asta pentru că Tauber a cerut Procuraturii Anticorupție să confirme sau să infirme implicarea familiei Greceanâi în jaful de la Banca de Economii a Moldovei. 

Marina Tauber a prezentat presei răspunsul Procuraturii Anticorupție oferit la 9 octombrie, care a confirmat că pe compania soțului Zinaidei Grecianâi, Alexei Greceanâi, mai exact, SRL ALSVIT - VIN,  este deschis un dosar penal. 

„Pe 9 octombrie Procuratura Anticorupție a dat un răspuns în scris prin care a confirmat acest fapt și mi-a comunicat că pe marginea acestui caz este pornită demult o cauză penală. Atenție: faptul nerestituirii unui credit de către soțul actualului spicher al parlamentului este confirmat și, în principiu, este demult cunoscut”, a declarat Marina Tauber. 

Aceasta a și înfuriat-o pe Zinaida Greceanâi, organizându-i ridicarea imunității parlamentare și  arestările deputatelor, spune Tauber, care a precizat, în context, că este foarte ciudată poziția Comisie parlamentare de anchetă privind devalizarea sistemului bancar, care a ignorat toate problemele prezentate de cei de la Partidul „ȘOR”. 

Zinaida Greceanâi, spune deputata, a influențat acordarea unui credit neperformant companiei soțului ei. 

Deputata Marina Tauber îl va sesiza pe procurorul general interimar să demareze acțiuni pe numele Zinaidei Grecaenâi pentru coparticipare la luarea unui credit neperformant. Felul în care vor reacționa organele de drept, spune Tauber, va arăta cât de independente sunt ele față de guvernarea PSRM-ACUM.