Deputat fracțiunea Partidul ȘOR: am văzut cum arată o dictatură care devine tot mai dură cu fiecare zi ce trece
05/07/2019

Deputat fracțiunea Partidul ȘOR: am văzut cum arată o dictatură care devine tot mai dură cu fiecare zi ce trece

Actuala majoritate parlamentară impune o dictatură care devine tot mai dură cu fiecare zi ce trece. Declarația aparține deputaților fracțiunii parlamentare din partea Partidului ȘOR care se arată revoltați de faptul că majoritatea parlamentară a refuzat candidaturile formațiunii politice privind activitatea în cadrul Comisiei de investigare a furtului miliardului și a privatizărilor întreprinderilor de stat.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Denis Ulanov susține că fracțiunea din care face parte va insista ca coaliția de guvernare să accepte un reprezentant din partea partidului de opoziție.

La fel, fracțiunea ȘOR se arată nemulțumită și de faptul că reprezentanții săi nu au fost delegați în delegațiile parlamentare APCE.

”Ne-am convins pe propria piele ce înseamnă dictatura impusă de coaliția național-socialistă. Dictatură care încalcă totul: și recomandările Comisiei de la Veneția, și metodele civilizate ale luptei politice, și principiile democratice, dar și încălcarea drepturilor opoziției parlamentare. Sigur că despre acest lucru vom informa structurile europene. Dar mai important decât atât este faptul că actuala coaliție de guvernare a adoptat toate practicile vicioase ale unei guvernări autoritare. Se primește că s-a schimbat un cui pe altul. Dacă vă considerați europeni, comportați-vă atunci în mod european și democratic”, a declarat Ulanov.

Ulanov a mai declarat că nu i-a fost permis dreptul la replică și nu a primit răspuns privind un eventual conflict de interese în cazul lui Dumitru Alaiba, membru al Comisiei de investigare a furtului miliardului, care a activat în guvernul Filat sau Streleț.

Ulanov a mai promis că va informa instituțiile europene asupra comportamentului actualei majorități parlamentare.