Deputații Partidului ȘOR s-au abținut de la votul de învestire al Guvernului Chicu, dar în același timp i-a urat succese
14/11/2019

Deputații Partidului ȘOR s-au abținut de la votul de învestire al Guvernului Chicu, dar în același timp i-a urat succese

Deputații din partea Partidului Politic ȘOR s-au abținut de la votul de învestire al Guvernului Chicu. În același timp, fracțiunea parlamentară a Partidului ȘOR i-a dorit succes echipei premierului desemnat, Ion Chicu, și a declarat că mizează pe faptul că acesta va susține și inițiativele „opoziției constructive”. 

Declarații în acest sens a făcut deputatul Partidului ȘOR, Denis Ulanov în plenul Parlamentului, în contextul dezbaterilor pe marginea învestirii noului Guvern. 

„Ne vom abține de la votul de învestire al Guvernului, deoarece considerăm că cea mai corectă decizie este organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Forțelor politice să le fie oferită posibilitatea pentru a reseta sistemul politic și astfel să ofere Parlamentului să facă o nouă configurare politică, fapt care ar da posibilitate să fie creată o majoritate stabilă în Parlament, care este baza activității unui guvern”, a declarat Denis Ulanov.  

Deputatul Ulanov i-a dorit succes Guvernului Chicu și și-a exprimat speranța că acesta va susține inițiativele „opoziției constructive”. 

„Am vrea să credem că Guvernul Dvs. va intra în istoria țării ca o pagină albă și va fi prima experiență pozitivă de guvern minoritar în Republica Moldova”, a declarat Ulanov.

„Noi avem foarte multe proiecte sociale  pe care le vom înainta și contăm pe susținerea Dvs. Credem că veți avea o activitate constructivă în raport cu opoziția constructivă și nu veți bloca propunerile noastre”, a declarat Denis Ulanov, criticând guvernul anterior pentru o atitudine discriminatorie. 

Ulanov a mai accentuat că un Guvern de succes trebuie să renunțe la politică și să pună în față interesele cetățenilor. 

Guvernul Chicu a fost votat azi în Parlament cu 62 de voturi. 

Amintim că, marți, Guvernul Maiei Sandu a fost demis cu votul PSRM și PDM. Partidul ȘOR s-a abținut de la vot, menționând că nu vrea să fie antrenat în jocuri politice.