Deputații Partidului ȘOR i-au adus un omagiu lui Eminescu, la bustul său din Orhei
15/01/2020

Deputații Partidului ȘOR i-au adus un omagiu lui Eminescu, la bustul său din Orhei

Aniversarea a 170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu a fost marcată astăzi la Orhei de către deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Politic “ȘOR” printr-un minut de reculegere și depuneri de flori în scuarul din localitate, care-i poartă numele.

Alături de conducerea și reprezentanții Consiliului raional Orhei, reprezentanți ai Primăriei orașului și ai întreprinderilor municipale, dar și împreună cu cetățeni de rând, deputații și aleșii locali au depus flori la bustul poetului, au rostit crâmpeie din poeziile preferate, și i-au îndemnat pe toți să-și amintească și să onoreze contribuția poetului la cultura națională, dar și la cea mondială.
Deputatul “ȘOR”, Marina Tauber, a chemat la rândul său cetățenii să-și amintească și să fie mândri de Eminescu, menționând că în ultimii ani în Orhei există buna tradiție de omagiere a marelui poet. La finalul discursului, Tauber a recitat un fragment din opera poetului.

Și pentru că astăzi, țara noastră sărbătorește și Ziua Culturii Naționale, Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, i-a felicitat pe toți cei care activează în acest domeniu. Edilul le-a urat succese și realizări frumoase.

În data de 15 ianuarie, de ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, tribut poetului nepereche este adus în întreaga țară, prin acțiuni culturale.